DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
CAN HASTANESİNDE LAZER YÖNTEMİYLE HEMOROİD TEDAVİSİ

CAN HASTANESİNDE LAZER YÖNTEMİYLE HEMOROİD TEDAVİSİ

ABONE OL
25 Kasım 2021 19:07
CAN HASTANESİNDE LAZER YÖNTEMİYLE HEMOROİD TEDAVİSİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özel Polatlı Can Hastanesi, hemoroid tedavisinde ağrısız, dikişsiz, konforlu bir operasyon imkanı sunuyor.

Özel Polatlı Can Hastanesi, hemoroid tedavisinde plazma kinetik(lazer) yöntemi kullanmaya başladı. Bu tedavi yöntemi ile hastalar ağrısız, dikişsiz, konforlu bir operasyon imkanı buluyorlar.

Tedaviye ilişkin yapılan bilgilendirme şu şekilde:

TEDAVİ OLUNMADIĞI ZAMAN HASTALIK İLERLİYOR

Halk arasında Basur, makatta meme gibi değişik isimlerle bilinen hemoroid, tedavi edilmediği zaman yaşam konforunu olumsuz etkiler. Kişi hayatının herhangi bir döneminde hemoroid ile karşılaşa bilir. Toplumsal önyargılar ve mahremiyet nedeniyle tedavi olunmadığı zaman hastalık ilerler ve tedavi zorlaşabilir.

Hemoroid belirtisi pek çok hastalık ile benzerlik gösterebilir.Vücüdun hassas bölgerinde olan, anal bölge ve çevresinde oluşan; ağrı,şişlik ,kaşıntı,akıntı,kanama gibi şikayetlerin yüzde 90’ı hemoroid, çatlak (anal fissür)fissür ve apse gibi hastalıklardan kaynaklanır.

Bu hastalıklar cinsiyet, yaş, ailevi eğilim (kalıtsal) ve başka bir hastalığa bağlı oluşabilir.Anal bölge hastalıkları toplumda görülme sıklığı yüzde 10 olan kalın bağırsakl tümörleri ve kronik bağırsak hastalıklarının habercisi olabilir.Bu nedenle makkatta  ağrı,şişlik ,kaşıntı,akıntı,kanama gibi belirtileri olan ve özellikle 40 yaş üstü hastaların genel cerrahi uzmanına başvurması gerekmektedir.

Hemoroid yaşam konforunu olumsuz etkileyen halk arasında basur , mayasıl olarak bilinen hemoroid, şişlik ile kanalını gösterir. Hemoroid iç veya dış olarak ikiye ayrılır. Uzun süren kabızlık , ıkınma,uzun süre ayakda kalma , gebelik anal bölgede hemoroidin oluşmasına zemin hazırlar. Hasta tuvalet sırasında ve sonrasında kanama sorunu yaşar ve kanama çok olursa anemi (kansızlık) ortaya çıkar.

Belirtiler:

* 1. derece hemoroidin en önemli şikayeti kanamadır

* 2. derece hemoroidin kanamanın yanı sıra kaşıntı şikayetinin olması

* 3. derece hemoroidin kanama ve kaşıntı yanında makatta akıntı veya ıslaklık hissi olan anal muayene esnasında makatın dışına çıkmış hemoroid pakesi ile belirlenir.

* 4.derece hemoroidin ise akıntı, kanama , kaşıntının yanı sıra ağrı şikayeti mevcuttur.

Hemoroid kaynaklı olmasa bile doktora başvurulmalıdır. Rektal kanama aynı zamanlarda onertikmet, crohn hastalığı ve kolon polipleri, kolit veya kolorektal kanserin bir belirtisidir. Anal çatlaklar da ağrıya veya kanamaya neden olabilir. En doğru teşhis ve tedavi için mutlaka bir sağlık uzmanına başvurmak gerekmektedir.

HEMOROİD (BASUR) TEDAVİSİ

Yaşam tarzında değişiklikler, tibbi ilaçlar ve cerrahi müdahaleler hemoroid tedavileri arasında kullanılan yöntemlerdir.

Cerrahi tedavi yöntemleri arasında bant ligasyon, skleroterapi, klamplı cerrahi yöntemlerde hemoroidektomi operasyonu ya da lazer ile operasyon vardır.

Bizde hastanemizde plazma kinetik(lazer) yöntemi kullanmaktayız. Ağrısız, dikişsiz, konforlu bir operasyon yapmaktayız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.