DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
YILDIZKAYA: “HANIMEFENDİLERİN YANINDA OLMAYA, POZİTİF AYRIMCILIK İLE HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • YILDIZKAYA: “HANIMEFENDİLERİN YANINDA OLMAYA, POZİTİF AYRIMCILIK İLE HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

YILDIZKAYA: “HANIMEFENDİLERİN YANINDA OLMAYA, POZİTİF AYRIMCILIK İLE HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

ABONE OL
25 Kasım 2021 19:05
YILDIZKAYA: “HANIMEFENDİLERİN YANINDA OLMAYA, POZİTİF AYRIMCILIK İLE HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

POLATLI BELEDİYE BAŞKANI MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

Bizleri eğiten, yetiştiren, büyüten, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınlarımız toplumumuzun temel taşlarıdır. Günlük hayatımız içerisinde annelerimiz, kız kardeşlerimiz, hayat arkadaşlarımız ve dert ortaklarımız olan başımızın tacı hanımefendiler; sevginin, şefkatin ve emeğin vücut bulmuş halidir. Dünya üzerinde yaşam var olduğu günden bu yana kadınlarımız hayatın temelini oluşturmuşlardır. Kadınlar, binlerce yıldır bizim eksik yanlarımızı tamamlamış; tarihteki tüm uygarlıkların anneleri olarak, hayatımızın vazgeçilmez öğeleri olduklarını ispatlamışlardır.

Uzun yıllardır dünya genelinde ve ülkemizde verilen mücadeleye rağmen kadına karşı şiddet ne yazık ki yaygın olarak devam etmektir. Kadına yönelik şiddetin fiziksel niteliğinin yanı sıra psikolojik ve ekonomik boyutları da bulunmaktadır. Günümüzde artarak devam eden kadınlarımıza yönelik şiddet olayları bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Bir hanımefendiye el uzatan, dil uzatan, kanına ve canına kast eden kimseye tahammülümüz yoktur. Ülkemizde kadına şiddet konusu bir bütün olarak ele alınıp bu doğrultuda etkin bir mücadele ortaya konulmalıdır. Polatlı Belediye Meclisimizin ortak kararıyla kurulan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonumuz şehrimizin dört bir yanında kadın haklarına yönelik başarılı çalışmalara imza atmaktadır. Uygulamaya koyduğumuz Yerel Eşitlik Eylem Planı ile ‘Kadın Dostu Şehir’ unvanını alabilmek için sosyal farkındalık projelerimizle hanımefendilerin yanında olmaya, pozitif ayrımcılık ile haklarını savunmaya devam edeceğiz.  

Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizde insan haklarının ve eşitliğin tam manasıyla sağlanabilmesi için kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin en kısa sürede sona ermesini temenni ediyorum. Karşılıksız sevginin, şefkatin ve emeğin sembolü tüm hanımefendileri saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.