DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

POLATLI’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

ABONE OL
25 Kasım 2021 18:57
POLATLI’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm ülke genelinde olduğu gibi Polatlı’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler, okul ziyaretleri, fidan dikimi ile başlayan etkinlikler dün Polatlı Kaymakamlığı önünde saat 10.30’da Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla devam etti. Program kapsamında saat 14.00’da 13 Eylül Kültür  Merkezinde de program düzenlendi. Bugün 2011 yılında Van Erciş depreminde vefat eden Şehit Öğretmen Hacer Özgür’ün kabri ziyaret edilecek ve yarın şehit olan ve vefat eden öğretmenler ile tüm şehitler adına Çarşı Camii’nde Cuma namazı öncesi Mevlid-i Şerif okutulacak. 24 Kasım öğretmenler Günü Polatlı’da kutlandı. Kutlamaların ilk adresi Polatlı kaymakamlığı oldu. Öğretmenler hükümet konağı bahçesindeki Atatürk büstüne saygı çelengi bıraktılar.

Milli Eğitim müdürlüğü ev sahipliğinde 13 Eylül kültür merkezinde  gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü programına Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çataloğlu, AK Parti İlçe Başkanı Aysel Demir, CHP ve MHP ilçe temsilcileri, Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürü İmralı Kaloç, şube müdürleri,  Kamu kurumları daire amirleri, STK’lar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

KALOÇ: ÖĞRETMENLİK, İNSANLIK TARİHİNİN EN ÖNEMLİ VE ÖLÜMSÜZ MESLEĞİDİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından  günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürü İmralı Kaloç, “24 kasım öğretmenlerimizin unutulmadığını gösteren en anlamlı  bir tarihtir. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan topluma arkasını dönmeden sürekli toplumun önünde giden gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. He işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir öğretmen” dedi. Mesleğe yeni başlayan meslektaşlara seslenen Kaloç “ Sevgili meslektaşlarım bizlere büyük sorumluluklar düşüyor.   Bizi biz yapan bireyler yetiştirme gayretinde olmalıyız” derken emekli öğretmenlere teşekkür etti “Gönlünüzü çocuklara adadınız sizlere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

BULACAK: HERŞEYİN ÇARESİ EĞİTİM

Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak ise 24 Kasım öğretmenler günü kutlayarak  öğretmenlik  mesleğinin önemine dikkat çekti. Bulacak, “Öğretmenin değerin anlamada  bazı şeyleri yeniden hatırlamada yeniden gayret etmede 24 kasım öğretmenler günü gerçekten çok önemli bir gün Her şeyin çaresi eğitim, eğitim şart. Eğitim olmadan hiçbir şey yapamıyorsunuz. Canımızdan kıymetli çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz işiniz hem çok zor hem çok kutsal her zaman meyvesini  alabileceğiminiz bir meslek. Öğretmen pusula olmalıdır. Doğruyu iyiye güzeli yaşadığı toplumu vatanı doğrusu ne ise çocuklara öğretmelidir. Öğretmenin pusula görevi hiç bitmemelidir Elinizdeki malzeme yoğrulmaya çok müsait.”dedi.

Konuşmalar sonrası program öğrenci ve öğretmenlerin gösterisi ile devam etti. Programda göreve yeni başlayan öğretmenler yemin töreni gerçekleştirdi. Emekli olan öğretmenlere plaket ve hediyeler verilmesinin ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü programı hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.