DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
BAŞKAN KONUŞTU, MECLİS ÜYELERİ SUSTU

BAŞKAN KONUŞTU, MECLİS ÜYELERİ SUSTU

ABONE OL
1 Aralık 2021 22:25
BAŞKAN KONUŞTU, MECLİS ÜYELERİ SUSTU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK PARTİ-CHP-İYİ PARTİ OY BİRLİĞİ YAPTI: ŞEHİTLİK İMAR PLANI REDDEDİLDİ

Sosyal donatı eksikliği nedeniyle revizyon talep edilen Şehitlik Mahallesi 1/1000’lik Uygulama imar planı bu akşam yapılan meclis toplantısında reddedildi. Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ret oyu veren meclis üyelerine seslenerek “Bunu neden yaptığınızı kamuoyuna açıklayın” dedi. Meclis üyeleri Başkan Yıldızkaya’nın bu talebine karşılık vermedi.

Şehitlik Mahallesinde Kentsel, Sosyal Altyapı Alanla Düzenlenmesi Amaçlı 1/1000 Ölçekli Kısmi Uygulama İmar Plan Revizyonunun donatı alanlarının (Kentsel, Sosyal ve Teknik Altyapı Alanlarının) mevcut onaylı imar planına göre alan içerisinde dağılımının mevcut arsa sahiplerinden karşılanmaması gerekçesiyle üyelerden İsmail BOZDAĞ (MHP) ve Cemal ÖZALP’in (MHP) konunun tekrar incelenerek dairesine iade edilir talebine karşılık, Mustafa AKKAYA (AKParti), Osman KABAKÇI (AKParti) ve Şah İsmail TETİK’in (CHP) imar planının reddedilmesi talepleriyle imar plan konusunun komisyonda oyçokluğu ile reddine karar verildi. AK Partili Meclis Üyeleri İttifak ortağı MHP ile bu sefer aynı oyu kullanmadı. İmar Komisyonunun kararı mecliste; AK Parti, CHP ve İYİ Parti oylarıyla “oy çokluğu” ile kabul edildi. Karar üzerine Başkan Yıldızkaya, ret oyu veren meclis üyelerine seslenerek kamuoyuna açıklama yapmaya davet etti fakat meclis üyeleri bu talebe karşılık vermedi. Yıldızkaya bunun üzerine “Keşke çıkıp kararınızı savunabilseydiniz” dedi.

BUNUN İZAHATINI YAPMALISINIZ, YAPABİLMELİSİNİZ

Başkan Yıldızkaya, karara ilişkin yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Yapılan 5000’lik plan çalışması Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti üyelerinin tamamının oyuyla oy birliği ile geçmiş. Belediye olarak bu 5000’lik plana uygun 1000’lik plan yapmışız. Burada özellikle kamuoyunun konuyu daha iyi anlaması için Ankara’da neden evet verip burada hayır verdiğinizi açıklamalısınız. Meclis üyesi arkadaşlarımız şu gerekçelerle hayır diyoruz demeliler. Bunu diyemediğimiz takdirde kararlarımızın tartışılması gündeme gelir. Madem yanlış öneri sunun düzeltelim. Plancılarımız bu donatı eksikliği böyle çözülür demiş. O zaman sizin buna karşılık bir öneri sunmanız lazım. Bunun izahatını yapmalısınız, yapabilmelisiniz. Yapamıyorsanız o daha vahim bir durum.”

REDDİ VERİRKEN GEREKÇENİZİ DE SÖYLEYİN Kİ ÇÖZÜM ÜRETİLSİN

“Hiç kimsenin Polatlı’da Üniversite için ayrılmış alana dokunmaya haddi yoktur, cesareti de yoktur. Bu şehrin uzun zamandır üniversite şehri olma hayali var ve Polatlı’ya Gıda Tarım Teknoloji Üniversitesi kurulması fikrini ortaya atanlardan birisi de benim. Bu konuyla ilgili çok çalışma yaptık, ümidimiz de kurulacağı yönündedir. Bizim üniversite alanımız 120 hektar yani 1200 dönüm. Bir de bunun yanında 105 dönümlük sadece eğitim alanı olarak kullanılacak başka bir arsamız daha var. Bu arsanın da büyük bir çoğunluğu hazinenin. Arkadaşlar planı hazırlarken burayı da planın içine katmışlar. Fakat duyduk ki kamuoyunda konu anlaşılamamış, sanki üniversite alanından karşılanacak gibi algılanmış. Bu 105 dönümlük alanı planın dışına itelim onayımızı tadilen yapalım öyle gönderelim Büyükşehre dedik. Bu sefer de başka sorunlar var denildi. Burada halkın önünde sorunlar neyse ortaya koyun herkes bilsin. Ona göre çözüm üretilsin. Reddi demek çözümsüzlük demektir. Reddi verirken gerekçenizi de söyleyin ki çözüm üretilsin.”

BU ÇÖZÜMSÜZLÜK KARARINI DOĞRU BULMUYORUM

“Yeni planda 84 bin metrekarelik alan, şahıslara ait özel konut alanlarından karşılanırsa diyor. Yani kamunun 1 metrekaresinin heba edilmesi söz konusu olamaz. Öyle olsaydı mahkeme bunu baştan bozardı. Kamudan alıp birilerine vermek gibi bir durum söz konusu olamaz. Zaten böyle bir şey olsa Büyükşehir Belediye Meclisindeki deneyimli imar komisyon üyeleri, imar dairesi bunları reddeder. Ben buradaki reddi tamamen siyasi olarak değerlendiriyorum. İzah yapmanızı bekliyorum. Kürsüye çıkınız izah ediniz. Varsa bir şey biz bunu bilelim ki kamuoyu da bunu öğrenmiş olsun. Eksik yapılıyorsa doğrusunu gösterin yapalım. Bu işin uzmanlarıyla çalışıyoruz. Önerinizi söyleyin, şöyle yapalım deyin çözülsün. Çözümsüzlük istemek doğru değil. Çözümsüzlük istiyorsanız ne olur? Orada kimin malı varsa onlar düşünsün derim. Yapacak bir şey olmaz. Biz belediye meclisi olarak buna bir çözüm üretmek durumundayız. Ben bu çözümsüzlük kararını doğru bulmuyorum. İki üye arkadaşımız tekrar değerlendirilmesini önermiş ki ben de aynı kanaatteyim, diğer arkadaşlarımız ret oyu vermişler. Bunun kamuoyu tarafından bilinmesini özellikle istirham ediyorum. Bunu hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum. Keşke çıkıp savunabilseydiniz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.