DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AVCI: ‘’TOPLUMSAL FARKINDALIKLA, TÜM ENGELLERİ BİRLİKTE AŞABİLİRİZ‘’
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • AVCI: ‘’TOPLUMSAL FARKINDALIKLA, TÜM ENGELLERİ BİRLİKTE AŞABİLİRİZ‘’

AVCI: ‘’TOPLUMSAL FARKINDALIKLA, TÜM ENGELLERİ BİRLİKTE AŞABİLİRİZ‘’

ABONE OL
3 Aralık 2021 16:16
AVCI: ‘’TOPLUMSAL FARKINDALIKLA, TÜM ENGELLERİ BİRLİKTE AŞABİLİRİZ‘’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, ‘’ Bir gün değil her gün, bireysel değil toplumsal farkındalıkla tüm engelleri birlikte aşabiliriz. Toplumsal yaşama katılımın önündeki engelleri kaldırmak ve engelli yurttaşlarımızın sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmak için yeterli kaynak ve uzmanlığı bu konuya yönlendirmek insani ve ahlaki sorumluluğumuz olmalıdır. ‘’ ifadelerine yer verdi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, hayatın her alanında eşit fırsatlar sunulması gereken engelli yurttaşların sadece bir gün değil, her gün hatırlanması ve toplumsal bir farkındalığın oluşturulması  gerektiğini vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, ‘’ Toplumsal yaşama katılımın önündeki engelleri kaldırmak ve engelli yurttaşlarımızın sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmak için yeterli kaynak ve uzmanlığı bu konuya yönlendirmek insani ve ahlaki sorumluluğumuz olmalıdır. Vatandaşlarımız 21. yüzyıl Türkiye’sine yakışacak eğitim, sağlık, barınma, sosyal güvenlik ve istihdamdan yararlandırılmayı talep etmektedir. Bu haklı talepler hayata geçirildiği gün engelli yurttaşlarımızın hayatı insan onuruna yaraşır bir şekle dönecektir. Anayasamızda yer alan sosyal devlet ilkesi gereğince insanlarımızı sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmak, insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamak devletin görevidir.’ ifadelerinde bulundu.

Avcı: ‘’Engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum, her zaman yanınızdayız‘’

Avcı, mesajında, ‘’ Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha da kolaylaştırarak geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu ve özel kuruluşlar, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile tüm vatandaşlarımızın işbirliği içinde hareket etmeleri gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok olayına şahit oluyor onların yaşama sevinciyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyor, bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.