DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
CHP’LİLER ESNAFA BİR DOKUNDU BİN AH İŞİTTİ

CHP’LİLER ESNAFA BİR DOKUNDU BİN AH İŞİTTİ

ABONE OL
3 Aralık 2021 16:11
CHP’LİLER ESNAFA BİR DOKUNDU BİN AH İŞİTTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, yönetim kurulu üyeleri ve CHP Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık ile birlikte Bıyıktay caddesindeki esnafları ziyaret etti. Avcı, zam fırtınasının tüketicileri olduğu kadar esnafı da olumsuz etkilediğini vurgulayarak ‘’ Haftalık, günlük, saatlik zamlar, esnafın da tüketicinin de belini büküyor. İktidarı, esnafın sesine sadece kulak değil, yürek kabartmaya da davet ediyoruz. ‘’ dedi.

Bıyıktay caddesindeki esnaf ziyaretleri esnasında, esnafın sorunlarını paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, Covid-19 salgını sürecinden olumsuz etkilenen, kapanma ve yasaklardan sonra iş yapmaya başlayan esnafın, döviz kuru başta olmak üzere akaryakıt, elektrik, doğalgaz ve girdi maliyetlerindeki yükselişin vurduğunu belirterek, ‘’ Gelen zamları tüketiciye yansıtmamak gayretindeki esnaf, her gün artan zararla yüz yüze kalıyor. Özellikle  döviz kurunun yükselmesi esnafı oldukça olumsuz yönde etkilerken, satılan malzemenin yerine ürün koyamayan esnaf elindeki sermayeyi de eritiyor.Her geçen gün derinleşen ekonomik kriz, yapılan zamlar, esnafın belini bükerken, esnaf artık zamlara yetişememekten yakınıyor.’’ İfadelerinde bulundu.

AVCI: “ZAMLAR, ESNAFIN DA TÜKETİCİNİN DE BELİNİ BÜKÜYOR”

Avcı, ‘’ Gelen zamların karşısında direnen halkımızın alım gücünü de göz önüne alarak fiyat tarifelerini dahi güncelleyemeyen küçük esnafımız, zararı göze alırken zamların ve piyasalardaki dalgalanmaların sorumlusu görülmemelidir. Esnaf ve sanatkarın en önemli maliyet kalemleri olan kira, elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamların hem esnafı hem de halkı olumsuz etkiledi. Bu dönemde doğalgaza, elektriğe zam değil indirim yapılmalıdır. Tedarik sektörünün taşıma noktasında akaryakıt fiyatının artması doğal olarak imalat ve üretim sektöründe ve akabinde diğer tüm temel tüketim mallarında da fiyat artışı olarak yansımaktadır. Bu durumun enflasyonu da doğrudan olumsuz etkilediği unutulmamalıdır.’’ dedi.

OVACIK: “ESNAF ÜRÜNÜNÜ SATIP TEKRAR ALMAK İSTEDİĞİNDE ZAM ÜSTÜNE ZAM GELMİŞ OLUYOR”

Bıyıktay caddesi esnaf ziyaretlerinde, esnafın sorunlarını dinleyen CHP Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, ‘’ Piyasadaki birçok ürünün ya kendisi ya da ham maddesinin dolarla alınması nedeniyle kur farkının etkisini çok derinden hisseden esnaf, bazı günler hiç satış yapmadan işyerini kapatıyor. Esnaf ürününü satıp tekrar almak istediğinde fiyat artmış oluyor, çünkü gelen ithal bir mal… Ayrıca akaryakıt fiyatları, taşıma kargo fiyatları gibi kalemlerin artmış olması muhakkak ki alınan ürünün fiyatına ekleniyor. Alım gücü zayıf olan yurttaşlarımız, ürünleri almakta güçlük çekiyor. Dolayısıyla bu durum hem esnafı hem de yurttaşlarımızı zor durumda bırakıyor.’’ İfadelerinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.