DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AİLE YAŞAM MERKEZİNDEN MUHTARLARA BİLGİSAYAR EĞİTİMİ

AİLE YAŞAM MERKEZİNDEN MUHTARLARA BİLGİSAYAR EĞİTİMİ

ABONE OL
4 Aralık 2021 17:12
AİLE YAŞAM MERKEZİNDEN MUHTARLARA BİLGİSAYAR EĞİTİMİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanlığı ve Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ortak çalışması ile ilçede bilgisayar kullanmayan muhtar kalmaması amacıyla Polatlı Aile Yaşam Merkezinde muhtarlar için bilgisayar kursu açıldı. Kursun ilk dersine Ankara Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanı Önder Yanmaz, Polatlı Aile Yaşam Merkezi Müdürü Tayibe Koçoğlu ve Polatlı Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Köse ve muhtarlar katıldı.

YANMAZ: MUHTARLARIMIZIN TAMAMINA BİLGİSAYARI ÖĞRETMEYİ HEDEFLİYORUZ

Bilgisayar kullanmayı bilmeyen muhtarın kalmamasını hedeflediklerini belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanı Önder Yanmaz, “Polatlı İlçemizde kırsal mahallelerimizde bulunan muhtarların talepleri doğrultusunda bilgisayar kursu düzenledik. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu projede muhtarlarımıza belediyemizin uygulamaları, Word, powerpoint gibi bilgisayarda yapması gereken ufak işleri öğreteceğiz. Kendi işlerinde, mahallelerin sorunlarının giderilmesi açısından faydalı olacağını düşünüyoruz. Belediyemiz Muhtar Ankara uygulamamız ve Başkent Mobil uygulamamız da öğretmenlerimiz tarafından muhtarlarımıza öğretilecek. Burada başarılı olursak Ankara genelinde Aile Yaşam Merkezlerimizle birlikte muhtarlarımızın tamamına bilgisayarı öğretmeyi hedefliyoruz. Tamamen muhtarlarımızın isteği doğrultusunda haftada 2 gün Aile Yaşam Merkezimizin belirlediği günlerde pandemi şartları göz önüne alınarak muhtarlarımıza birebir eğitim verilecek. Ankara’daki bin 420 muhtarımızın bir çoğu bilgisayar kullanımını biliyor ancak Polatlı, Haymana, Nallıhan, Beypazarı gibi kırsal mahallesi bulunan muhtarlarımıza da bilgisayar ve teknolojiyi öğretmeyi hedefledik.” dedi.

KÖSE: ÇOK FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Muhtarlara verilecek kurs için teşekkür eden Polatlı Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Köse, “Ankara Büyükşehir Belediyemizin Muhtarlar Dairesi Başkanlığı ve Aile Yaşam Merkezi tarafından kırsal mahalle muhtarlarımızın talebi üzerine açmış olduğu bilgisayar kursu için çok teşekkür ediyorum. Çok faydalı olacağını, muhtarlarımızın bilmediği veya eksik bildiği yerleri tamamlamak için kurs verilecek. Burada Mansur Başkanıma, Muhtarlar Dairesi Başkanıma ve Aile Yaşam Merkezine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

DOĞRU: KURSUMUZ YAKLAŞIK 2 AY SÜRECEK

Muhtarlara verilecek eğitim hakkında bilgi veren Polatlı Aile Yaşam Merkezi Bilgisayar Eğitmeni Burak Doğru, “Muhtarlarımıza bilgisayar eğitimi vereceğiz. Bilgisayarların temel kullanımı, sosyal medya kullanımı, ofis programları kullanımını öğreteceğiz. Wordde nasıl dilekçe yazılı, dilekçe nasıl mail atılır, mailler nasıl kontrol edilir, mail yoksa mail adresi açma gibi eğitimler vereceğiz. Başkent uygulamaları hakkında bilgi vereceğiz. Kursumuz yaklaşık 2 ay sürecek ve haftada 2 gün olacak. Pandemi sebebiyle 2 grup şeklinde yapacağız.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.