DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
DEVA PARTİSİNDEN 5 ARALIK MESAJI

DEVA PARTİSİNDEN 5 ARALIK MESAJI

ABONE OL
4 Aralık 2021 15:38
DEVA PARTİSİNDEN 5 ARALIK MESAJI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deva Partisi Polatlı İlçe Kadın Politikaları Başkanı Nurgül Arıkoç, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Arıkoç, mesajında şunları söyledi:

Ulu önder Atatürk 5 Aralık 1934 de en büyük devrimlerinden biri olan kadına seçme ve seçilme hakkını verdi. Oysaki Rönesanslarla meşhur Fransa da bile bu hak daha kadınlara verilmemişti. Kadına verilen hak ve değer bütün Avrupa da şaşkınlık yaratmıştı. Fransa ve İtalya da bu hak ancak 7 yıl sonra yasalaşmıştır.

Günümüz koşullarında kadınlarımızın bazılarının hala bu haklarını kullanma konusunda erkeklerin iradesine göre hareket ettikleri görülmekte. Bu günlerde ise siyasete kadının elinin değmesi kadına çok yakışan bir hareket olmuştur. Kadın kırmadan, dökmeden görüşünü anlatır.

Siyaset nezakettir. Kadınlarımızda bunu en şık şekilde uygularlar. Kadınlarımızı Deva partisi çatısı altında, kendilerini çok rahatça ifade edebilmeleri için partimize davet ediyorum. Bu özel günde başta Atatürk olmak üzere o günkü bütün milletvekillerini rahmetle anıyoruz. Sizlerin bize açtığınız bu yolda bizlerde milletimize DEVA olmak için bütün kadınlarımızla birlikte çalışıyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.