DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AVCI: EKONOMİ SAVAŞINI YURTTAŞ VERİYOR

AVCI: EKONOMİ SAVAŞINI YURTTAŞ VERİYOR

ABONE OL
11 Aralık 2021 11:07
AVCI: EKONOMİ SAVAŞINI YURTTAŞ VERİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanlığı geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında ülke ekonomisi başta olmak üzere pek çok konuda açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, yönetimi, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık ve Polatlı Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte yerel ve ülke gündemine yönelik görüşlerini paylaşmak amacıyla Polatlı’daki yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İlçe Başkanı Avcı, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

GEÇEN YIL 100 LİRAYA ALDIĞI BİR ÜRÜNÜ BU YIL 121 LİRAYA ALABİLEN VAR MI?

Öncelikle 3 Aralık sabahı TÜİK’ in enflasyon oranlarını açıklaması üzerine Genel Başkanımız, halk adına  bilgi edinme hakkını kullanmak üzere TÜİK merkez binasına gitti. Kapı duvar… TÜİK’ in resmi web sayfasında bilgi erişimi bölümünde merkez teşkilatımıza gelebilirsiniz yazıyor mu? Evet… Sadece Ana Muhalefet Partisi’nin değil Halkın bizatihi kendisinin  bilgi erişimine engel konulmuştur. Sizlere soruyorum; AYLIK ENFLASYONU yüzde 3,51 olarak mı hissediyorsunuz? Yani Kasım ayı başında 100 liraya aldığı bir ürünü, Aralık ayı başında 103 liraya alan var mı? TÜİK Yıllık Enflasyonu, yüzde 21, 31olarak açıklıyor. Geçen yıl 100 liraya aldığı bir ürünü bu yıl 121 liraya alabilen var mı? Anket sonuçları, Akp’ ye oy veren yurttaşlarımızın da TÜİK’ in enflasyon oranlarına inanmadığını ortaya koymaktadır. Tek adam yönetimi içinde 4 Merkez Bankası Başkanı, 3 Hazine ve Maliye Bakanı değiştirdik. Fakat 4,7 den alınan dolar bugün itibarıyla 13-14 TL arasında gidip geliyor. Akaryakıta, Elektriğe, Doğal Gaza, iğneden ipliğe peş peşe zam… Fakat aylık enflasyon yüzde 3.51…Enflasyon rakamlarını aşağı çekerek, milyonların ahını alıyorsunuz. Milyonların rızkını çalıyorsunuz. Milyonların sofrasına, cebine, mutfağına elinizi sokuyorsunuz. Asgari Ücretin Belirlenmesinde Tüik Oranları Başrol Oyuncusu… Oranların yaşanılanın çok altında kalışına bir de bu gözle bakın… Enflasyon oranları neyse reel olarak bunu açıklayın.

YENİ ZAMLARLA KARŞILAŞACAĞIZ

TÜİK’in enflasyon oranındaki ürünlerin tamamını her ay takip eden akademisyenlerden kurulu,ENAG aylık enflasyonu açıkladı aylık; yüzde 9.9 ENAG yıllık enflasyon oranını açıkladı; yüzde 58,65. Ekonomi savaşını yurttaş veriyor. Kombiyi yakarken, elektrik düğmesine basarken, markette etiketlere bakarken, çiftçi gübreyi alırken, esnaf sattığı ürünün yerine yenisini koyamazken o ekonomik kurtuluş savaşını vatandaş veriyor. Son bir yılda gelen Zamlar;

KÖMÜR  1600 TL-3500 TL, ÇEYREK  740 TL-1280 TL, MAZOT  6,50 TL-10 TL, DOLAR  7,80 TL-13-14 TL, GÜBRE 3000 – 15000 ton TL.

GÜBRE Fabrikaları bir kamyonda fazla vermiyor bunun anlamı da yeni zamlarla karşılaşacağız demektir.

TEMEL GIDA DA DURUM AYNI…

YILBAŞINDAN İTİBAREN DE VERGİ VE HARÇLARDA %36.20 ZAM KAPIDA… Yani yeni yılda Motorlu Taşıtlar Vergisi, trafik cezaları, ehliyet ve pasaport harçları, yurt dışından getirilen telefonlara uygulanan harçlar yüzde 36.2 oranında zamlanacak.

Bu zamlara karşı, açlık sınırının altındaki asgari ücretli,1600 TL maaş bağlanan emekli ve dar gelirli yurttaşlarımız nasıl geçimini sağlayacaklar? Fiyat artışları önlenemiyor.

Kendileri ve yandaşları huzur hakkı adı altında beş maaş alanlar, vatandaşlarımızın halinden anlamazlar.

TARIMSAL ELEKTRİK FİYATLARI ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR

Soğan üreticisini terörist ilan eden siyasi iktidar, bu yıl soğan üreticileri maliyetin altında soğanlarını satmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin soğan ihtiyacının % 35 i Polatlı dan karşılanıyor. Tarımsal elektrik fiyatları almış başını gidiyor, elektrik borcunu ödeyemeyen çiftçilerimizin elektriği kesiliyor ve icralık oluyor. ve cezaevine konuluyor, Hayvancılık kan ağlıyor Yem fiyatlarına gelen Fahiş zamlardan sonra besiciliği de bitirme noktasına getirdiler.

HÜKÜMET YABANCIYI ZENGİN EDİP KENDİ ÇİFTÇİSİNİ YOKLUĞA MAHKUM ETMİŞTİR

Tahılda gümrük vergilerini sıfırlayan hükümet yabancıyı zengin edip kendi çiftçisini yokluğa mahkum etmiştir. Borçlanarak da olsa tarlanızı ekin diyen bir hükümet var. Tarım Bakanı çıkıp zarar eden hiç bir çiftçimiz yok diyor. Ülkeyi, tahıl ürünlerini ithal eder duruma getirdiler. ve bu yıl tarlasına gübre atamayan çiftçilerimiz var.

İCRALIK DOSYA SAYISI 23 MİLYONU AŞMIŞ DURUMDA

Saygıdeğer basın emekçileri, İcralık dosya sayısı 23 Milyonu aşmış durumda…

Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı iktidarında  çiftçi borçlarının faizleri silinecektir. Ana  para borçlarını da taksitlendirecektir. Çiftçilerimize mazotta ÖTV’ yi makul seviyeye indireceğiz.. Esnaflarımızı yüksek vergi yükünden kurtarıp iyileştirme yapacağız. Esnaf Bakanlığı kuracağız

Taşeron kadrosuna kavuştu. Emekli İki bayram ikramiyesini aldı. Elektrik Faturalarında TRT payı kaldırıldı, Tüm bu sorunlar Cumhuriyet Halk Partisi önerisiyle ve kanun teklifleriyle hayata geçiyor.

Hemen hemen her evde bir işsiz var. İşsizler ordusu kurdunuz. Üretim yok, istihdam yok, genç işsiz sayısı almış başını gitmiş, insanlar geçinemiyorlar, çözüm bulamıyorlar.

Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomik duruma yönelik tespitleri, eleştirileri ve çözüm önerilerine cevabı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu cevap veriyor.

Çünkü ne Maliye ve Hazine Bakanı ne de Merkez Bankası Başkanından açıklama olmayınca sanırız ki durumdan vazife çıkarıyor. Hoş Maliye bakanı da cevap verecek zamanı bulamıyor bakınız 3 bakan 4 merkez bankası başkanı değişmiş.

Aynı İçişleri Bakanının, metruk binalarla İlgili muhtarlarımıza çağrı yaparak, binaları yıkın, adalet arkadan gelir söylemine karşılık Adalet Bakanından jet hızıyla yanıt gelmişti. Ne demişti; ‘’ Adalet önde gider ‘’

Aynı iç işleri bakanı mafyadan aylık 10 Bin Dolar maaş alan Milletvekili kim? Sorusuna sus pus…

Madem döviz kuru serbest bırakılacaktı, 6.5 lar da 7’lerde tutmak için 128 Milyar dolar neden hiç edildi?

YERLİ ELEKTRİKLİ TRAKTÖR NEREDE?

69. TİGEM hasat bayramında şaşalı biçimde tanıtılan ve 2020 yılı sonunda seri üretime geçeceği söylenen Yerli Elektrikli Traktör nerede?

Otoyol, köprü, havaalanı, ve hastaneler,Yap-İşlet-Devret modeliyle yüksek maliyetlerle yandaşlara peşkeş çekiliyor, yolcu ve hasta garantisi verip, yıllarca vatandaşlarımızdan toplanan vergilerle, hazineden karşılanmasına dün de , bugün de karşı çıkıyoruz, vatandaşlarımızın menfaatine sahip çıkıyoruz.

Bizim sesimiz , Milletin Sesi’dir ve Milletin Sesini iktidar yapacağız.

POLATLI’YI HUZUR VE GÜVEN ŞEHRİ YAPACAĞIZ, DEMİŞTİ, BETON ŞEHRİNE ÇEVİRDİLER

Bildiğiniz üzere, Polatlımızın atıl binalarla ilgili bekleyişi devam ediyor. A ve B blok olmak üzere iki eski hastane binamızdan bahsediyorum. Yaklaşık 300 Yataklı kapasiteye sahipti ve yeni binalardı. 2015 yılından bu zamana kadar maalesef kaderine terk edilmiş durumdadır.Sizler gündeme getiriyorsunuz, iktidar temsilcileri şöyle olacak, böyle olacak şeklinde açıklamalar yapıyor, sonuç? yok

Polatlı’ ya şeker fabrikasını kuracağız dediler, var olan fabrikaları sattılar. Geçtiğimiz aylarda gazetelerde çıkan haberlere göre Polatlı da Meslek Lisesi Tarım Bölümü açılacak dediler, Bilim ve sanat okulu BİLSEN Açılacağını, Millet Bahçesi yapılacağı,Tarım Üniversitesi Kurulacağıyla İlgili Haberleri hepimiz okuduk. Bunların da takipçisiyiz. Ayrıca Polatlı Belediye Başkanı 2019 Seçim Bildirgesinde, Polatlı’yı huzur ve güven Şehri Yapacağız, demişti, beton şehrine çevirdiler. Bu mu huzur bu mu güven? Polatlı sokakları çöpten geçilmiyor. Yassıhöyük de yapılan termal tesis atıl vaziyette duruyor. Yüzyılın projesi denilen AVM’ de kaç marka kaldı? Açık olan dükkân sayısı 5-6 yı geçmez.

Endişeniz olmasın… Kimsenin yarını için endişe duymadığı bir ülke inşa etmeye geliyoruz. Beşli çetenin değil, herkesin paylaştığı bir Türkiye inşa edeceğiz. Milletin Sesi’ni iktidar yapacağız. Hukuk, Ekonomi, Eğitim, Sağlık, Dış Politika mevcut iktidarın sıra dağlar haline getirdiği sorunları, Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’ nun Cumhurbaşkanlığında ve Millet ittifakı ile beraber tüm bu sorunları çözüme kavuşacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.