DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
UĞURLU: “YERLİ MALI HAFTASI KUTLAYALIM DEDİK, YERLİ MALI BULAMADIK”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • UĞURLU: “YERLİ MALI HAFTASI KUTLAYALIM DEDİK, YERLİ MALI BULAMADIK”

UĞURLU: “YERLİ MALI HAFTASI KUTLAYALIM DEDİK, YERLİ MALI BULAMADIK”

ABONE OL
18 Aralık 2021 17:07
UĞURLU: “YERLİ MALI HAFTASI KUTLAYALIM DEDİK, YERLİ MALI BULAMADIK”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Polatlı İlçe Başkanı Sadık Serhat Uğurlu, 12-18 Aralık Yerli Malı Haftasına ilişkin yaptığı açıklamada birçok temel gıda maddesinin ithal olmasına dikkat çekti ve tepkisini dile getirdi.

Başkan Uğurlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yerli malı haftası kutlayalım dedik, ancak yerli malı bulamadık, her şey ithal. Yerli malı haftası Çocukluğumuzda okullarda kutlardık, şimdilerde de kutlanıyor. “Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı” dövizleri yazılır  bir bayram havasında kutlanılırdı. Şimdiler de yerli malı diye elimizde, mandalina ,portakal ,elma ,ayva kaldı. Muz zaten hep ithal. Aldığımız simitin unu ,susamı ithal . Ayçiçek yağı ithal.  Bakliyatlarda, nohut ,kurufasulye ,pirinç, yeşil mercimek, kırmızı mercimek ithal . Ihracatta lider olduğumuz makarnanın buğdayı ithal ,mısır ithal ,baharatlar ithal .

Sarımsak ithal ,sıkışınca soğan, patates de ithal . Hayvanlara verdiğimiz yem ,arpa ithal . Soframıza koyduğumuz ekmeğin buğdayı ithal .   Tamda yerli ve milli söylemlerinin arttığı bu günlerde tek elimizde tuz kaldı.  Sofraya koyduğumuzu tuzu alırken göğsüm kabarıyor yerli diye düşünmeden alabiliyorum . Birde çayımız vardı ama ona kattığımız şekerde ithal .  Yinede Yerli malı haftamız kutlu olsun . Bu ithalden kurtulmanın yolu tarım politikamızı  sil baştan yeniden programlayıp yeniden yazmamız gerekiyor . Yoksa ilerde elimizde ne portakal ,ne mandalina ,ne elma ,nede ayva kalır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.