DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AVCI: “ANKARA’MIZ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR GURUR VE ONUR GÜNÜDÜR”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • AVCI: “ANKARA’MIZ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR GURUR VE ONUR GÜNÜDÜR”

AVCI: “ANKARA’MIZ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR GURUR VE ONUR GÜNÜDÜR”

ABONE OL
27 Aralık 2021 13:52
AVCI: “ANKARA’MIZ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR GURUR VE ONUR GÜNÜDÜR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 102. Yılı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı mesajında, “Ankara, Anadolu’nun kalbi… Ankara, ulusumuzun gözü, kulağı, dili ve Millet Meclisinin merkezi… Ankara, Bağımsız ulusumuzun sembolü… Ankara, 102. senesinde Milli Mücadelemizin tertemiz sinesidir. Umut ve inançla Gazi’yi Dikmen sırtlarında karşılayan Seymenler, kadınlar, gençler ve çocuklar, milletimizin asla yılmadan mücadelesini sürdüreceğinin sarsılmaz kararlılığını simgeliyordu. ‘Ölürüz de dönmeyiz senin yolundan, Mustafa Kemal Paşa’ sözleriyle… İmkân verilmeyeni gerçekleştirmenin, emperyalizmi ve maşalarını dize getirmenin, uçurumun kenarında yıkık bir ülkeden yepyeni ve güçlü bir devlet kurmanın inancını taşıyan insanlar, Ankara’nın bu mücadelede merkez olmasını sağladılar. Bundan 102 yıl önce 27 Aralık 1919’da Büyük Atatürk’ün şehrimize ayak bastığı gün, sonraları Başkent olacak Ankara’mız için çok büyük bir gurur ve onur günüdür.” ifadelerine yer verdi.

Avcı; “Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün Ankara’ya gelişi, Milli Mücadele’nin seyri açısından önemli bir dönüm noktasıdır. 102 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü, Samsun’dan başlayan ve tüm dünyadaki mazlum uluslara esin kaynağı olan Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz kahramanını bağrına basan Ankara, kutsal mücadelemizin başlamasına da ev sahipliği yapma onuruna erişmiş, yaralı bir ulus onun önderliğinde Ankara’dan şahlanmıştır.

Büyük Önderimiz Atatürk’ün ‘’ Ankara’ya geldikten sonraki mücadele yaşamımızda, özgürlük ve bağımsızlık âşığı kahraman Ankaralıların gösterdikleri sevgi bağlılığını ve yardımları, her zaman gönül borcuyla anarım. ‘’ sözleri, Milli Mücadelede Ankara ve Ankaralıların yeri ve önemini açıkça belirtmektedir.”

Avcı açıklamasına devam ederek; “Yine Atamızın kendi ifadesi ile ‘’ Büyük Millet Meclisi sizin yiğitlik çevrenizde korkusuzca bağımsızlık mücadelesine devam edebilmiştir. Bu nedenle Ankaralı hemşerilerimin, bu vatanı kurtarma mücadelesinde ayrı bir şeref hissesi vardır.’’ cümleleri Ankara ile Atamız arasındaki bağın gücünü ifade etmektedir.”

Avcı; “Milli Mücadelemizin son kalesi Polatlı’dan onurla ve gururla haykırıyoruz ki; Vatanımızın Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün hemşerisi olmaktan kıvanç duyuyoruz.”

 “27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişinin, Milli Mücadelenin, Bağımsızlık mücadelemizin 102. yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, bağımsızlığımızı ve varlığımızı borçlu olduğumuz, ulusumuzu özgürlük ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşturan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü , silah arkadaşlarını, tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla ve rahmetle anıyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.