DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
DOLMUŞ ÜCRETLERİNE ZAM

DOLMUŞ ÜCRETLERİNE ZAM

ABONE OL
31 Aralık 2021 10:44
DOLMUŞ ÜCRETLERİNE ZAM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı’da şehir içi dolmuşlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere zam geldi. Buna göre bugünden itibaren tam 4, öğrenci 3, borsa 5 ve mal pazarı 5 olarak yeni fiyat tarifesi uygulanacak.

Dün yeni fiyat tarifesinin yer aldığı kartları dolmuş şoförlerine dağıtan Polatlı Dolmuşçular Derneği Başkanı İsmet Pehlivan, “En son zam geçtiğimiz yıl eylül ayında yapılmıştı. Özellikle son dönemde yükselen akaryakıt fiyatları nedeniyle esnafımız zor günler geçiriyordu.” dedi.

PEHLİVAN: ZAM KAÇINILMAZ OLDU

Artan maliyetler nedeniyle zammın kaçınılmaz olduğunu ifade eden Polatlı Dolmuşçular Derneği Başkanı İsmet Pehlivan, “Özellikle son dönemde döviz kurlarındaki artış nedeniyle akaryakıt fiyatları 11 lirayı geçmiş durumda. Son haftalarda dolar düşmüş olsa da bu düşüş akaryakıtta sıfırlanan ÖTV geri getirildiği için pompa fiyatlarına tam olarak yansımıyor. Zaten pandemi süreci nedeniyle zor günler geçiren ve yeni yeni toparlanan esnafımızın akaryakıt fiyatlarıyla baş etmesi çok güç bir duruma gelmişti. Her şeye zam yapılırken dolmuş ücretleri yükselmiyordu. Bu nedenle ücret tarifesinde zam kaçınılmaz oldu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun belirlediği fiyatlara göre bugünden itibaren tam 4, öğrenci 3, borsa 5 ve mal pazarı 5 olarak yeni fiyat tarifesi uygulanacak.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.