DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ANKARA’NIN EN BÜYÜK BİLİM MERKEZİ POLATLI’DA

ANKARA’NIN EN BÜYÜK BİLİM MERKEZİ POLATLI’DA

ABONE OL
21 Ocak 2022 11:03
ANKARA’NIN EN BÜYÜK BİLİM MERKEZİ POLATLI’DA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, dün beraberinde meclis üyeleri ve basın mensupları ile birlikte Alparslan Türkeş Bilim Merkezi ve Uluğ Bey Gökevi’nde incelemelerde bulundu.

Başkan Yıldızkaya Alparslan Türkeş Bilim Merkezi ve Uluğ Bey Gökevi içerisinde bulunan uygulama alanlarını ve deney setlerini inceledi.  Ziyarette   bilim merkezi ve gök evinde bulunan çocuklarla sohbet ederek çocuklarla birlikte alanı dolaşan Başkan Yıldızkaya  Planetoryum Salonu’nda  gökyüzü ve uzay bilimlerine dair sunumu gazetecilerle birlikte izledi. 

“İŞİNDE UZMAN ARKADAŞLARIMIZ GÖREV YAPIYORLAR”

Alparslan Türkeş Bilim Merkezi ve Uluğ Bey Gökevi’nde yaptığı incelemelerin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya; “Burası; özellikle ilkokul ve ortaokul  öğrencilerimize derslerde gördükleri teorik bilgilerin pratik  olarak gösterildiği, eğitimlerine katkı sunulduğu  kültür merkezidir. Alparslan Türkeş bili evi ve gök merkezi Ankara’nın en büyük bilim merkezi olma özelliğine sahip. Şehrimizin girişinde lokaysan itibari ile prestijli bir yapı  ve yıllık ortalama 50 bin civarında misafir ve öğrencelerimizi ağırlıyoruz. Sadece Polatlı değil çevre il ve ilçelere de hitap ediyoruz.   Burada ki aletler, deneyler materyallerin hepsi  öğrencilerin dikkatini çekiyor.  Belki  her hangi bir vatandaşımızın dikkatini çekemeyebilir ama bu geleceğe bir yatırımdır. Şuana kadar bir sıkıntı yaşamadık. Çocuklarımızın  öğretmenlerimizin çok memnun olduklarını biliyoruz. Burada çocuklar aynı zamanda bilimin gizemli  dünyasını keşfetmiş oluyorlar. Alparslan Türkeş Bilim Merkezi ve Uluğ Bey Gökevi’mizde işinde uzman arkadaşlarımız görev yapıyorlar. Bu hizmetimizin  tesisimizin daha  görülür daha bilinir olması için buradaydık” diyerek tüm çocuklar naillerin  bilim merkezi ve gök evini ziyaret etmesini istedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.