DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KURT: “ESNAF KARDEŞLERİMİZİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM”

KURT: “ESNAF KARDEŞLERİMİZİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM”

ABONE OL
28 Ocak 2022 15:02
KURT: “ESNAF KARDEŞLERİMİZİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Marangozlar Mobilyacılar Odası Başkanı Hamza Kurt, esnaf ve sanatkarları Pazar günü yapılacak genel kurul toplantısına davet etti. Kurt, düzenlediği basın toplantısında gerçekleştirdikleri faaliyetler ve önümüzdeki dönem hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında da bilgi verdi.

Polatlı Marangozlar Mobilyacılar Odası Başkanı Hamza Kurt, dün bir basın toplantısı düzenledi. Tüm esnaf ve sanatkarları Pazar günü yapılacak genel kurul toplantısına davet eden Kurt, seçimlerin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Toplantıda ayrıca geride kalan dört yıldaki faaliyetlerine değinen Kurt, eğer seçilirse önümüzdeki dönem yapacağı faaliyetler hakkında da konuştu. Başkan Kurt, esnaf camiasından destek beklediğini de sözlerine ekledi.

“ESNAFLARIMIZ 24 AYDIR BÜYÜK SIKINTI ÇEKİYOR”

Geçtiğimiz dönem pandemi nedeniyle esnafın zor günler geçirdiğine değinen Kurt, şunları söyledi: “Pazar günü gerçekleştireceğimiz genel kurul toplantımız şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bildiğiniz gibi korona salgını tüm sektörlerde olduğu gibi bizleri de olumsuz etkiledi. Halen devam eden pandemi döneminde özellikle gençlerimiz olmak üzere geleceğe karamsar bakmaya başladık. Bugün var yarın yokuz. Bu dönemde bunu daha da iyi anladık. Dostlukları sıkı tutmak lazım. Sağlık her şeyden önemli. Salgından dolayı eskisi gibi ziyaretler yapıp oturup muhabbet edemiyoruz. Türkiye ve dünya maddi ve manevi olarak ciddi bir sınav veriyor. Marangozlar Mobilyacılar Odası Başkanı olarak şunu söyleyebilirim ki esnaflarımız 24 aydır büyük sıkıntı çekiyor. Girdi fiyatlarımız %500 arttı. Esnaf arkadaşlarımız işçiliğinden fedakarlık ediyor ama bu kışın da çok sıkıntılı geçeceğini düşünüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bildiğiniz gibi oda seçimlerinin pek çoğu tamamlandı. Oda Genel Kurul Toplantımızı 30 Ocak tarihinde saat 12.30’da Tektaş Düğün Salonunda gerçekleştireceğiz. Bütün Polatlı Esnaf ve Sanatkarlarımızı genel kurul toplantımıza bekliyoruz. İnşallah güzel bir seçim olur herkese başarılar dilerim.”

“ŞİKAYET VE TALEPLERİMİZİ YETKİLİLERE İLETTİK”

Geçmiş dönem faaliyetleri hakkında da bilgi veren Kurt; “Üye kayıtlarını odamıza gelebilmesi için nace kodları hakkında vergi dairesi ile iştişare yapıldı. Yapı kooperatifi kurabilmek için ve ayrıca keresteciler sitesi için belediye ile görüştük. Covid-19 salgını sebebiyle Ankara büyükşehir belediyesinden üyelerimize gıda yardımı ve parasal yardım talep ettik. Polatlı esnaf sicil bürosunun bakkallar bayiler odasından bağımsız bir yerde açılması ve basılı evraklarımızı alabileceğimiz bir irtibat bürosunun açılması talebinde bulunduk. Nace kodlaması uyuşmazlıkları hakkında şikayetlerde bulunduk. Covid-19 salgını nedeniyle esnafımızın mağduriyetlerinin (vergi+sgk+faturalar+kira+kredi borçları) ile ilgili kolaylıkların sağlanabilmesi için Ankesob ‘a bildirilmesi ve covid-19 salgını sebebiyle Ankara büyükşehir belediyesi zabıta daire başkanlığından üyelerimize maske ve dezenfektan yardım talebinde bulunduk.”diye konuştu.

SANAYİ İÇİ YOLLAR İÇİN GÖRÜŞMELER YAPTIK

Altyapı çalışmaları yapılan sanayi yolları ile ilgili talepleri ilettiklerini belirten Kurt, “Sanayimizi içerisinde uzun süredir altyapı çalışması yapılıyor. Bozuk yollar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşandı. Gerek kendimiz arayarak ve yüz yüze görüşerek gerekse basın aracılığıyla bu sıkıntımızı Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Polatlı’daki siyasi ilçe başkanlarına ilettik. Bununla beraber yol çalışmaları hız kazandı ve şu anda sanayi içinde az bir yer kaldı. Her çalışmamız esnafımız için.” dedi.

“ÜYELERİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRİLECEKTİR”

Gelecek döneme ilişkin de konuşan Kurt; “Yeni önlemler alınmadığı takdirde daha zor günlerin bizi beklediği açıktır. Ama ayakta durmak için en büyük çaba yine bizlere düşmektedir. Odamız Yönetim Kurulunun üstlendiği görev ve sorumlulukları yerine getirebilmesi için, önümüzdeki dönem yapmayı planladığımız birçok çalışma mevcut. Belirli tarihlerde belirli periyotlar halinde meslek dallarına göre toplantılar düzenlenerek, üyelerimizin yaşadığı sorunlar ele alınarak durum ve değerlendirilmesi yapılacak, diğer yandan üyelerin birlik ve beraberliği daha güçlü hale getirilecektir. Haksız rekabetin önlenmesi için gerekenler yapılarak, üyelerimizin menfaatleri korunacaktır. Üyelerimizin yanlarında çalışan çırak ve kalfaların Mesleki Eğitim Merkezi ile olan işlemleri yapılacak ve takibi sağlanacaktır. Yurtiçi ve yurtdışında camiamızla ilgili düzenlenen seminer, fuar ve tanıtım gibi etkinlikler duyurulmaya devam edilecek ve katılımın sağlanmasında gerekli özen gösterilecektir. Üyelerimizin Belediye, Bağ-kur ve Esnaf kefalet Kooperatifi ile olan ilişkilerinde yardımcı olunmaya devam edilecektir. Doğal afet, hastalık vb. nedenlerle zarar gören meslek erbabı üyelerimize yardımlarımız imkanlar dahilinde devam edecektir. Üyelerimizin mesleki faaliyetleri konusunda yaşamış oldukları sıkıntılar için kanunun öngördüğü doğrultuda girişimler yapılarak ortadan kaldırılmaya çalışılacaktır. Üyelerimizin mesleki faaliyetlerine yararlı olacak çeşitli kurs, eğitim seminerleri ve toplantılar düzenlenecektir. Odamızın yerinin tarafımıza bırakılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her yıl uluslar arası TÜYAP Fuarına üyelerimiz götürülecektir. Üyelerimize işyeri yapmak için Kooperatif kurup işyeri yapma çalışmalarına Covid nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız yerden devam edeceğiz. Nace Kodu Yapı Sanatları olarak odamıza düşen üyelerimizin diğer odalara gitmelerini engelleyip odamıza alma çabalarımıza devam edeceğiz. Yönetim olarak kaliteli hizmet sunarken örnek teşkil edecek bir yönetim anlayışı ile süreklilik arz eden oluşumlar sergileyeceğiz.”dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.