DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
SEÇİMİN GALİBİ HALUK BİLİCİ OLDU

SEÇİMİN GALİBİ HALUK BİLİCİ OLDU

ABONE OL
31 Ocak 2022 15:08
SEÇİMİN GALİBİ HALUK BİLİCİ OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Marangozlar Keresteciler Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurul toplantısı dün gerçekleştirildi. Polatlı Marangozlar Keresteciler Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevini yürüten Hamza Kurt ve Haluk Bilici’nin başkan adayı olduğu Genel Kurulda, Haluk Bilici üyelerin güvenini kazanarak mevcut başkan Hamza Kurt’u geride bıraktı ve Polatlı Marangozlar Keresteciler Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası yeni başkanı oldu.

Kongrede  divan başkanlığını  Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Alı Rıza Ercan yaptı. Genel Kurula Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz, Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı ve Polatlı Pazarcılar Odası Başkanı Ali Karaca, Belediye meclis üyeleri, esnaf odaları temsilcileri, Ankara esnaf odaları başkanları, STK temsilcileri ve üyeler katıldı. Seçimde  mevcut başkan Hamza Kurt 72 oy alırken diğer aday olan Haluk Bilici 88 oyla seçimi tamamladı. Yeni başkan Bilici, “Birlik ve beraberliğimizi bozmuyoruz. Odamız için çalışacağız” dedi.

KURT: EN BÜYÜK SIKINTIMIZ ÜYE SAYISI EV PARA KONUSU

Faaliyet raporunu okuyan Polatlı Marangozlar Keresteciler Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası eski Başkanı Hamza Kurt şu ifadelere yer verdi; “Odamızda Üye kaydımız  2014  yılında 288 üye ile seçimi kazanan başkana odayı  teslim ettik. Nace kodları çıktığından dolayı  oda üye sayımız  186 ya düştü. NACE kodlarının üzerine düştüm. Maalesef en büyük sıkıntımız üye sayısı ev para konusu. Nace kodları kayıtlarını odamıza gelebilmesi için nace kodları hakkında vergi dairesi ile istişare yapıldı. Yapı kooperatifi kurabilmek için ve ayrıca keresteciler sitesi için belediye ile görüştük. Covid-19 salgını sebebiyle Ankara büyükşehir belediyesinden üyelerimize gıda yardımı ve parasal yardım talep ettik. Polatlı esnaf sicil bürosunun bakkallar bayiler odasından bağımsız bir yerde açılması ve basılı evraklarımızı alabileceğimiz bir irtibat bürosunun açılması talebinde bulunduk. Nace kodlaması uyuşmazlıkları hakkında şikayetlerde bulunduk. Covid-19 salgını nedeniyle esnafımızın mağduriyetlerinin vergi,sgk,faturalar,kira,kredi borçları  ile ilgili kolaylıkların sağlanabilmesi için ANKESOB’a bildirilmesi ve covid-19 salgını sebebiyle Ankara büyükşehir belediyesi zabıta daire başkanlığından üyelerimize maske ve dezenfektan yardım talebinde bulunduk”

BİLİCİ: ÜYELERİMİZİN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Polatlı Marangozlar Keresteciler Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası yeni Başkanı Haluk Bilici, “Esnafın derdinden esnaf anlar prensibini amaç edinerek bu yola çıkmış bulunmaktayız. Esnaf kardeşlerimizin geneline baktığımız zaman şuan da toplu işlerin Polatlı içinde kalmayıp başka şehirlerimize kaymasından dolayı şikayetçi olduğunu görüyoruz. Biz seçildiğimiz takdirde gerekli mercilerle iş birliği yaparak ayrıca Polatlı müteahhitleri ile görüşüp çözüm yolu arayacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye’nin geçtiğimiz dönemin ihracat raporlarını incelediğimiz takdirde mobilya ihracatında dünyada 6. sıraya yükseldiğini görmekteyiz. Biz de ihracat kervanına Polatlı’daki mobilya° esnaf kardeşlerimizi dahil etmek istiyoruz. İnegöl, İzmir, Kayseri gibi şehirlerimizin bu ihracatta önemli payları bulunmaktadır. Bu şehirlerimizde bulunan odalarımızla irtibata geçerek ihracat yapacak esnaf kardeşlerimize yön vereceğiz. Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın saygınlığının yeniden eski konumuna gelmesi için ben ve yol arkadaşlarım ile birlikte bunu başaracağımıza olan inancım tamdır. Ayrıca Yılda en az iki kere istişare toplantıları düzenleyerek üyelerimizin sorunlarına çözüm bulmaya çalışacağız. Seçimimizin hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ederim.” dedi.

KIYMAZ: ESNAFIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Genel kurulda dilek ve temennilerde konuşan Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz, “Pandemi döneminde esnafımız çok sıkıntılar geçirdi. Bu sıkıntılar içinde esnafımızı ayakta tutmak için  mücadele ettik. Üst limitimiz 270 bin   bunu hak eden her esnafa veriyorum. Esnafımızın hep yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Kongremiz hayırlı uğurlu olsun” dedi

KARACA: POLATLI’MIZI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı ve Polatlı Pazarcılar Odası Başkanı Ali Karaca genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Polatlı’mızı Türkiye genelinde en iyi şekilde temsil etmek için kapı kapı geziyorum. Şuanda karşımızda aday yok inşallah da çıkmaz. Tekrar seçildiğim taktirde Polatlı’mızı en iyi şekilde temsil edeceğime namus ev şeref sözü veriyorum. Polatlı Marangozlar ve mobilyacılar esnaf odamızın gene kurulu hayırlı olsun” dedi.

YÖNETİM VE DENETİM KURULU BELLİ OLDU

Seçimde 161 üye oy kullandı. 1 geçersiz oy çıktı. Sandıktan çıkan oy  sonucuna göre Hamza Kurt 72 oy alırken, Haluk Bilici 88 oyla seçimin galibi oldu. Polatlı Marangozlar Keresteciler Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetim ve denetim kurulu şu şekilde oluştu; Başkan: Haluk Bilici. Yönetim Kurulu Asil Üyeler:  Sabri Köklü, Ziya Aydın, İbrahim Özer, Deniz Yenice, Hamza Öran, Halit Okçan. Denetim Kurulu Asil Üyeler: Murat Sezgin, Mehmet Döngel, Savaş Tuncer.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.