DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSRAF SAYFASI YAYINDA: ANKAPARK MALİYETİ KALEM KALEM AÇIKLANDI
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSRAF SAYFASI YAYINDA: ANKAPARK MALİYETİ KALEM KALEM AÇIKLANDI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSRAF SAYFASI YAYINDA: ANKAPARK MALİYETİ KALEM KALEM AÇIKLANDI

ABONE OL
4 Şubat 2022 14:07
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSRAF SAYFASI YAYINDA: ANKAPARK MALİYETİ KALEM KALEM AÇIKLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

     Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesinde israf sayfasını yayına aldı. Sürekli güncelleneceği açıklanan sayfada ilk olarak geçmiş dönemde ihale edilen, işletilemeyen ve ABB’nin geri almak için hukuki mücadelesini sürdürdüğü ANKAPARK için yapılan harcamalar kalem kalem yer aldı. Harcamaların toplam tutarı ise 801 milyon 288 bin 824 dolar olarak açıklandı. Sayfaya ABB resmi sitesi ana sayfasından ve ankara.bel.tr/index.php?cID=15253 linkinden ulaşılabiliyor.

     Ankara Büyükşehir Belediyesi, “şeffaf yönetim anlayışı” gereği örnek çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde ilk olarak ANKAPARK için yapılan harcamalar yayınlandı. Geçmiş dönemde ihale edilen, işletilemeyen ve ABB’nin geri almak için hukuki mücadelesini sürdürdüğü ANKAPARK için yapılan harcamaların toplam tutarı 801 milyon 288 bin 824 dolar olarak açıklandı.

     ABB resmi sitesi ana sayfasından ve ankara.bel.tr/index.php?cID=15253 linkinden ulaşılabilen sayfada ANKAPARK için yapılan harcamaların toplam tutarı olan 801 milyon 288 bin 824 dolarlık maliyete büyük ihalelerin sadece ANKAPARK’ta harcanan kısımlarının eklendiği bilgisi de madde madde açıklandı. Bu maliyet tutarına ANKAPARK dışında yapılan büyük ihalelerin toplam bedeli eklenmedi.

SAYFA SÜREKLİ OLARAK GÜNCELLENECEK

     Ankara Büyükşehir Belediyesinin yayınladığı israf sayfasında, sayfanın sürekli güncelleneceği ve yakında geçmiş dönemde yapılan eksik ve hatalı işlerin, dinozor heykellerinin, kapıların, ithal ağaçların, saatlerin, robotların, özelleştirmelerdeki usulsüzlüklerin ve daha birçok konunun yer alacağı bilgisi verildi.

    Her geçen gün kamu zararı milyonlarca lira artan, sürekli hırsızlık vakalarının yaşandığı ve çürümeye terk edilen parkın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusundaki dava halen devam ediyor. Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin bir sonraki duruşma gününü 28 Şubat 2022 olarak belirlediği ANKAPARK’ın ABB’ye teslim edilmemesi, alanın tamamen sahipsiz kalmasına, kablo hırsızlığı ile diğer hırsızlık vakalarının artmasına ve zararın her geçen gün milyonlarca lira artmasına sebep oluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.