DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
HEMZEMİN GEÇİTTE FECİ KAZA: 1 ÖLÜ

HEMZEMİN GEÇİTTE FECİ KAZA: 1 ÖLÜ

ABONE OL
7 Şubat 2022 16:31
HEMZEMİN GEÇİTTE FECİ KAZA: 1 ÖLÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Fatih Mahallesi Ziya Gökalp Caddesinde bulunan Yılmaz Işılak Hemzemin Geçidi’nde bugün öğle saatlerinde meydana gelen kazada bir yük treni geçitten geçmekte olan otomobile çarptı. Kazada araçta bulunan iki kişiden biri olay yerinde hayatını kaybederken diğeri ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Kaza, bugün öğle saatlerinde Fatih Mahallesi Ziya Gökalp Caddesinde bulunan Yılmaz Işılak Hemzemin Geçidi’nde meydana geldi. Eskişehir’den Ankara istikametine gittiği öğrenilen yük treni Fatih ve Şehitlik mahallelerini birbirine bağlayan Yılmaz Işılak Hemzemin Geçidi’nde, Şükrü Yılmaz (66) yönetimindeki 06 DE 6011 plakalı otomobile çarparak yaklaşık 350 metre sürükledi.

ARAÇ SÜRÜCÜSÜ YARALI OLARAK KURTULDU

Kazada, otomobilin yolcu koltuğunda bulunan Ali Şir Ünal (68) hayatını kaybetti, sürücü Şükrü Yılmaz (66) ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan Şükrü Yılmaz, itfaiye ekipleri tarafından çıkarılıp ambulansla Polatlı Devlet Hastanesine götürüldü. Kazada hayatını kaybeden Ali Şir Ünal’ın cenazesi ise savcılık incelemesinin ardından Polatlı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Savcılık kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

BARİYERLERDEN BİRİ AÇIKTI İDDİASI

Kazanın yaşandığı alanda bulunan görgü tanıkları, trenin geçişi esnasında hemzemin geçit üzerindeki bariyerlerin yalnızca birinin kapalı olduğunu, kaza yapan aracın açık bulunan bariyerin olduğu istikametten geçide geldiğini iddia etti. Bunun üzerine Savcılık talimatı ile olay yerine bilir kişi çağırılarak bariyerlerin çalışıp çalışmadığı kontrol edildi. Yapılan kontrollerde iki bariyerinde çalıştığı görüldü.

TCDD GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü de kazadan sonra geçitte yapılan kontrollere ilişkin açıklama yaptı. TCDD Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada hemzemin geçitte meydana gelen kazanın ardından yapılan testte bariyerlerin muntazam çalıştığının ve herhangi bir arızasının olmadığının tespit edildiğini bildirdi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Menderes

    Buradaki bariyer zaman zaman arızalı sürücüleri ve yayaları şaşırtmakta bunun takibinin zor olmaması gerek hangi devirdeyiz bir bariyer arızalı belli tamir yerine koy yenisini kardeşim bu şekilde olacağı belli idi bende 1 defa bu şekilde karşılaştım bilir kişi imiş bence hiç samimi gelmedi hayatını kaybeden büyüklerimizin mekanı cennet olsun


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.