DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
PANCAR KOOPERATİFİ: FİYAT MEMNUNİYETİMİZİ İLETTİK

PANCAR KOOPERATİFİ: FİYAT MEMNUNİYETİMİZİ İLETTİK

ABONE OL
9 Şubat 2022 16:15
PANCAR KOOPERATİFİ: FİYAT MEMNUNİYETİMİZİ İLETTİK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Zekai Köseoğlu, Zekayi Kaya, Ekrem Yılmaz ve Kooperatif Müdürü Aytekin Tuna TÜRKŞEKER Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdürü Mücahit Alkan’ı ziyaret etti. Üreticinin sıkıntı ve taleplerinin iletildiği ziyarette TÜRKŞEKER Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdürü Mücahit Alkan ziyarette Türkşeker tarihinde ilk defa 2 tane Yerli ve Milli Pancar Tohumu için üretim izni aldıkları açıkladı.

Ziyaret ile ilgili bilgi veren Ankara Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu şunları söyledi; “Ankara Pancar Kooperatifi olarak Yönetim Kurulu Üyelerimiz Zekai Köseoğlu, Zekayi Kaya, Ekrem Yılmaz ve Kooperatif Müdürümüz Aytekin Tuna ile birlikte TÜRKŞEKER Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdürü Sayın Mücahit Alkan’ı ziyaret ettik. Toplantıya Türkşeker Tarımsal Proje ve Tesisler Daire Başkanı Sayın  Dr. Erkan İçöz’de eşlik ettiler. Sayın Genel Müdürümüze değerli Çiftçilerimizin avans fiyat olarak açıklanan 875 TL/ton fiyata memnuniyetlerini ilettik.”

ÖDEMELERİN 20-25 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA YAPILMASINI TALEP ETTİK

“Bu yıl birkaç Çiftçinin çok geç pancar teslim etmesinden dolayı 2021 yılı pancar bedeli ödemelerinin 15 Mart tarihine kaymasının binlerce Çiftçiyi ve Kooperatifimizi büyük sıkıntıya sokacağını, bu nedenle ödemelerin her yıl olduğu gibi bu yılda öne çekilerek 20-25 Şubat tarihleri arasında yapılmasını talep ettik. Sayın Genel Müdürümüzden bu güne kadar uygulanan kantar bazlı ihale yerine pancar nakliyesinin kantarı olan veya olmayan tüm köylerimizi kapsayacak şekilde yapılarak nakliye ödemelerinin tümünün Türkşeker tarafından yapılmasını talep ettik.”

ENFLASYON DAHİLİNDE KESİN FİYAT BELİRLENECEK

“Sayın Genel Müdürümüz Çiftçilerimizin içinde bulundukları sıkıntıları çok iyi bildiklerini, yakinen takip ettiklerini, Devletimizin imkanları dahilinde Pancar Çiftçimize en iyi fiyatı vermeye çalıştıklarını, fiyatın avans fiyat olduğunu, hasat dönemi başında yeniden gözden geçirilerek yaşanacak enflasyon dahilinde kesin fiyatın belirleneceğini, çiftçilerimizden Pancar ekiminden vazgeçmemelerini rica ettiğini bildirdi. Nakliye konusundaki talebimiz için yetkili Daire Başkanına konu üzerinde çalışılması, Ankara Fabrikası için bir pilot çalışma yapılabileceğini belirttiler. Bu yıl ödemenin Mart ayına kaymasının kendilerini de rahatsız ettiğini, eski yıllarda olduğu gibi ödemelerin Şubat ayını aşmaması için Türkşeker yeni Yönetim Kurulu atanır atanmaz derhal gerekli kararları alarak ödemelerin başlaması için gayret edeceklerini bildirdiler.”

2 TANE YERLİ VE MİLLİ PANCAR TOHUMU

“Sayın Genel Müdürümüz Türkşeker tarihinde ilk defa 2 tane Yerli ve Milli Pancar Tohumu için üretim izni aldıkları müjdesini verdiler. Bu yıl çeşitli bölgelerde bu tohumların Verim ve Polar garantili olarak Çiftçilerimize ektirileceğini, sonuçların görüleceğini söylediler. Bu güzel haberi duymaktan çok mutlu olduk. Genel Müdürümüz Çiftçilerimizin Pancar dışındaki ürünlerinin de değerlendirilerek hem onlara destek olmak hem de piyasadaki emsallerinden daha ucuz ve daha kaliteli ürünler ürettirerek piyasalarda denge sağlamaya çalıştıkları ürünlerini bize tanıttılar. Toplantımız çok dostane bir havada geçti. Ankara Pancar Kooperatifi olarak Sayın Genel Müdürümüze bizler için gösterdiği çabalara çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.