DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
MAALİYETLER YÜKSELDİ, ESNAF ZARARDA!

MAALİYETLER YÜKSELDİ, ESNAF ZARARDA!

ABONE OL
11 Şubat 2022 10:31
MAALİYETLER YÜKSELDİ, ESNAF ZARARDA!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Listeyle çalışan üyelerinin zamları fiyata yansıtamadığını ifade eden Polatlı Lokantacılar Kahveciler Pastacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Hıdır Çavuş, bu nedenle esnafın gelen zamları kendi cebinden karşılamak zorunda kaldığını söyledi.

Maliyetlerin arttığını ancak liste fiyatlarından dolayı fiyatın dışına çıkılamadığını belirten Çavuş, “Doğalgaz, elektrik maliyetleri arttı. Bazı ürünlerde fiyat listesinin dışına çıkılamıyor. Esnaf gelen zamları cebinden karşılamak zorunda kalıyor.” dedi.

ZAMLAR FİYATLARA YANSITILAMIYOR

Gelen zamların ürün fiyatlarına yansıtılamadığından dolayı esnafın bunu cebinden ödemek zorunda kaldığını belirten Polatlı Lokantacılar Kahveciler Pastacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Hıdır Çavuş, “Lokantacılar Kahveciler Pastacılar ve Fırıncılar Odamıza kayıtlı esnaflarımız diğer sektörler gibi gelen zamları ürün fiyatlarına yansıtamıyor. Özellikle elektrik ve doğalgaz maliyetleri oldukça arttı. Faturalar 3-4 katına çıktı. Liste fiyatıyla çalışan üyelerimiz gelen bu zamları ürünlere yansıtamıyor. Bu nedenle esnafımız gelen tüm zamları cebinden karşılamak zorunda kalıyor. Esnafımız bu konuda mağdur. Birçok esnafımız kepenk kapatmayla karşı karşıya.” dedi.

ELEKTRİK MALİYETLERİ ÇOK YÜKSELDİ

Elektrik maliyetlerinde son dönemde büyük bir artış yaşandığını ifade eden Çavuş, “Bizim en önemli girdi maliyetlerimizden biri elektrik. Odamıza kayıtlı esnafımızın ortak şikayeti son dönemde elektrik fiyatlarında yaşanan inanılmaz artış. Elektriğin aslında iş yerlerinde, sanayide daha ucuz olması gerektiğini özellikle vurgulamak isterim. Evde tasarruf edebilirsiniz ama üretim yapan esnaf ve sanatkar işyerlerinde, sanayide tasarruf edemezsiniz. Esnaf ve sanatkarlarımız, üretim yapan imalathaneler daha uygun maliyetli ve kesintisiz elektrik temin edebilme şansına sahip olmalı. Elektrik daha ucuz olmalı ki üretim, ticaret teşvik edilsin.” dedi.

GİRİŞİMLERİMİZİ YAPTIK

Bu konuda girişimleri yaptıklarını söyleyen Hıdır Çavuş, “Özellikle artan elektrik ve doğalgaz maliyetleri konusunda federasyona taleplerimizi sunduk. Federasyonumuzda gerekli müracaatlarda bulundu. Beklentimiz elektrik ve doğalgazın esnafımıza indirimli olarak verilmesidir. Bu şekilde esnafımızın yaşadığı mağduriyet bir nebze olsun sona ermiş olur.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.