DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
PANCAR KOOPERATİFİ VE DENİZBANK’TAN KREDİ ANLAŞMASI

PANCAR KOOPERATİFİ VE DENİZBANK’TAN KREDİ ANLAŞMASI

ABONE OL
15 Şubat 2022 15:52
PANCAR KOOPERATİFİ VE DENİZBANK’TAN KREDİ ANLAŞMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi ile DenizBank arasında kooperatif üyelerinin İlkbahar ihtiyaçları olan başta gübre, mazot, ilaç, tohum olmak üzere satın alacakları her türlü malzeme için uygun şartları taşıyan bir kredi anlaşması imzalandı.

Anlaşmayı Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi adına Başkan Muhittin Bıyıkoğlu ve DenizBank Polatlı Şube Müdürü Fuat Abbasoğlu imzaladı. İmzalanan protokolle DenizBank 20. yılına özel avantajlı oran ve kampanyalarla üreticiyle buluşacak. Olumlu bir çalışma olduğunu belirten Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, “Kazanan hem çiftçimiz hem bankamız hem kooperatifimiz olacaktır.” dedi.

BIYIKOĞLU: ÇİFTÇİLERİMİZ BÜYÜK BİR DESTEK KAZANMIŞ OLACAK

El birliğiyle zor günlerin atlatması ve üretime katkıda bulunulmasını amaçladıklarını belirten Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, “Çiftçilerimiz zor günlerden geçiyor. Bizde bankalarımızla görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Denizbank’ta bu konuda güzel bir çalışma yaptı. Daha önce kartlarda 6 aya kadar olan süreleri daha ileriye çekti. Bunun dışında alet ekipman için de 36 aya varan kredi desteği sağlandı. Amacımız şu zor günlerde çiftçimizin hem bankamızın hem de bizlerin desteğiyle el birliğiyle zor günleri atlatması ve üretime katkıda bulunmasıdır. Çünkü özellikle ilkbaharda ülkemizde gübre atılmadığı takdirde çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Bu protokolle inşallah bunu aşacağız. 2 binin üzerinde çiftçimizin ellerinde Denizbank kartı mevcut. Bunların kart limitleri arttırılmış durumda bunun dışında da diğer bankanın sağlayacağı krediyle çiftçilerimiz büyük bir destek kazanmış olacak. Faiz oranı vadelere göre değişken tabi ki. Ama şuanda Türkiye’de yaşanan piyasa şartlarına göre uygun krediler. Tabi ki bankanın da maliyetleri var. Olabilecek en uygun şartları sağlamaya gayret ettiler. İnşallah her iki taraf içinde olumlu bir çalışma olur.” dedi.

KAZANAN HEM ÇİFTÇİMİZ HEM BANKAMIZ HEM KOOPERATİFİMİZ OLACAKTIR

Hem çiftçi hem banka hemde kooperatifin kazanacağını ifade eden Bıyıkoğlu, “Kazanan hem çiftçimiz hem bankamız hem kooperatifimiz olacaktır. Kredi kartlarında 4 aya kadar 0 faiz, 6 aya kadar 3.15. zaten o imkanı sağlıyoruz. Şu an mazotunu, gübresini ihtiyacını alan çiftçi Ağustos ayına kadar yüzde 3 küsür ödeyecek ki aylık yüzde yarıma düşer. Şu an da Türkiye’de paranın, faizin değeri en asgari ikinin üzerinde. Onun dışında diğer çalışmalarımız da var. Özellikle Polatlı bölgemizde kavun, karpuz, soğan, mısır eken çiftçilerimize bu vadeyi uygun şekilde 9 aya çıkartabilirsek iyi olacak. İhtiyaçlarını karşılayan üyemiz ekim, kasım ayında ödemesini yaparak çok rahat bir şekilde ihtiyaçlarını görebilecek. Denizbank’ın kökeni de tarım bankası Tarişbank. Şekerbank, Tarişbank, Pamukbank kooperatif bankaları.” dedi.

ABBASOĞLU: ÜRETİMİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMAK İÇİN YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Üretimiz sürdürülebilir kılmak için yoğun şekilde çalıştıklarını ifade eden DenizBank Polatlı Şube Müdürü Fuat Abbasoğlu, “Tarişbank’ı 2002 yılında satın alarak sektöre en büyük kaynağı sağlayan DenizBank, Ankara Pancar Kooperatifi ile imzaladığı protokolle, 20. Yılına özel avantajlı oran ve kampanyaları üreticiyle buluşturuyoruz. Memleketimize duyduğumuz sorumluluk bilinciyle tarıma katkıyı, ülkemizin geleceğine yatırım bilinciyle odağımıza yerleştiriyoruz. Yenilikçi finansal çözümlerimiz, ülkemizin dört yanında sektörün dinamikleri yakından tanıyan ziraat mühendisi kadrolarımız ve 20 yıllık bilgi birikimimizle üretimi sürdürülebilir kılmak için yoğun şekilde çalışıyoruz. Tarımdan elde edilen geliri artırıp msarafları azaltmaya yönelik çalışmaları önemsiyoruz. Pancar Kooperatifi ile iş birliğimiz ile çiftçilerimizi, verimliliklerini yükseltecek kampanyalarla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZİN TİCARİ ANLAMDAKİ İHTİYAÇLARINI HER ZAMAN ÇÖZMEYE ÇALIŞTIK

Çiftçilerin ihtiyaçlarını her zaman çözmeye çalıştıklarını söyleyen Abbasoğlu, protokol hakkında bilgi verdi. Abbasoğlu, “Biz Denizbank olarak Polatlı’da bu güne kadar çiftçilerimizin ticari anlamdaki ihtiyaçlarını her zaman çözmeye çalıştık. Bu kapsamda Denizbank adetsel olarak, üretici kartı olarak Polatlı ilçemizde çiftçilerin en çok kullandığı karttır. Zorlu bir dönem yaşıyoruz. İklimsel olsun, ekonomik olsun birçok faktör çiftçinin üretimini zorlaştırıyor. Gerçek değer yaratan kesim tarım sektörüdür, çiftçilerdir. Başkanımızın başında olduğu kurum olsun, Pankobirlik, bankalar olsun ister özel ister kamu bankaları biz bu değerin yaratmış olduğu bir konjonktürün üzerine kuruluyuz. Biz buna banka olarak kayıtsız kalamayız. Dolayısıyla da mevcut şartları, piyasada oluşmuş faiz oranlarını dikkate alarak mümkün mertebe gücümüz doğrultusunda esnetmeye çalıştık. Standart dışı bir takım düzenlemeyle asgari miktara indirebilir miyiz diye baktık ve dolayısıyla da karşılıklı böyle bir protokol imzalamaya karar verdik. Umarım hayırlısı olur, faydalı olur. Keşke daha fazlasını yapabilseydik ama şu anki şartlar bu durumda. Elimizden geldiği kadar destek vermeye devam edeceğiz. Sonuçta varlık sebebimiz tarım sektöründe yaratılmış değerlerdir. Özellikle Denizbank olarak biz özel bankalar arasında tarım sektörünü ilk keşfeden, tarım sektörüne bilanço büyüklüğünün neredeyse yarısına kadarını destek olarak ayırmış bir bankadır. Dolayısıyla bizim kayıtsız kalma lüksümüz yok. Piyasada şartlar müsaade ettiği sürece gerekse tek taraflı olarak da banka olarak sürekli elimizdeki fırsatları çiftçilere sunmaya devam edeceğiz. Gönül ister ki çiftçimizin böyle protokollere ihtiyaç duymadan refah bir seviyeye ulaşıp arzuladığı katma değerlere ulaşsın. İnşallah o günlerde gelecek. Her hangi bir alt ve üst sınır yok. Tamamen kredilendirme prosedürüdür. Farkı birincisi faiz oranıdır. İkincisi bu kredilendirmede fatura karşılığı olmasına özen gösterdik. Şu anda da ekonomide olarak verilen kredilerin nereye gittiğine dair biraz muallaklık var. Cumartesi günü Sayın Bakanımızın bir önceki KGF süreçlerinde de uyardığı gibi para tam yerine gitmedi. Bu protokolle onu  garantiye almaya çalıştık. Kooperatif tarafından ibraz ettiği fatura karşılığında biz krediyi kullandıracağız yani krediler gerçekten amacına uygun kullanılsın. Faiz oranı Pankobirlik referansıyla gelen  müşterilerimize standardın biraz altında olacak.” dedi.

KART LİMİTLERİNDE ARTIŞA GİTTİK

Artan girdi maliyetlerine çiftçilerin ayak uydurabilmesi için kart limitlerinde artışa gittiklerini belirten Abbasoğlu, “Girdi maliyetlerinde kısa sürede hızlı yükselişler oldu. Biz dahil  birçok bankada ve enstrümanda limitler yetmez oldu. Gübrenin fiyatı neredeyse yüzde 300, akaryakıtta yüzde 200’lere yakın artış olduğu düşünüldüğünde mümkün mertebe geride kalmamaya çalışarak çiftçilerin bilgisi ve onayı dahilinde hemen hemen her kart limitlerinde artışa gittik. Çünkü zaman çok kısa. Binlerce kartı tek tek çiftçilerin başvurusu akabinde değerlendirme şansımız olmadığı için kart limitlerini otomatik olarak artırdık. İlkbaharda bütün girdilerle ilgili harcamaların bitmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu yönde de bir çalışmamız oldu. Girdi ihtiyaçlarını en azından karşılarken tabi ki zorlanacaklar ama bizimde kısmende olsa bir desteğimiz olsun. Aynı şekilde tüm Türkiye’de çiftçilerimize özel üretici kart limitlerini yüzde 100-150 oranlarında artırırken ilaveten çiftçilerimize de limit tanımladık. Kart limitleri yetmediğinde 36 aya varan vadelerle kredilerini de bizden kullanabilecekler. Yani Polatlı’da yaklaşık 128 milyon lira açık 400 milyona yakında 2 bine yakın üreticimizde limitimiz tanımlı halde hazır. Münferit başvurulara cevap vermemiz mümkün değildi. Fiyat değişimleri çok hızlı oldu. Sayı fazla, zaman kısa girdi ihtiyacında mevsim, tarım takvimi beklemez. Bunu düşünerek tek taraflı olarak artışları hayata geçirmiş olduk. Zaman kazanalım, geride kalmayalım diye.” dedi.

NAKDİ KREDİ UYGULAMASI

2.1. Genel Hükümler

1 BİRLİK bu protokol kapsamında nakdi kredi verilmesini istediği ortaklarına ilişkin bilgileri VE

nakdi kredi limitinin belirlenmesine esas oluşturacak ürün teslimat bilgilerini banka ile

paylaşacaktır. Oda Üyelerine, 10.02.2022 tarihinden başlamak üzere ortağın ihtiyacı ve tercihi doğrultusunda kredi kullandırılacaktır. Oda Üyelerine tahsis edilecek nakdi kredi limiti, odanın da görüş ve önerileri doğrultusunda bankanın kendi mevzuatı ve yasalar çerçevesinde belirlenecektir.

NAKDİ KREDİ KULLANDIRIM KOŞULLARI

1) Teminat Koşulları: Kredi Limit VE teminat şartlar! Bankamız tarafından değerlendirilecektir

2) Gerekli Belgeler: Ziraat Odasına üye olduğuna ilişkin onaylı belge, işletme tescil belgesi, Borçlu/Kefil nüfus cüzdanı

3)Kooperatif ‘den yönlendirilecek faturaya istinaden kredi kullandırımı yapılacaktır.

NAKDİ KREDİ’NİN VADESİ VE ÖDEME SIKLIĞI

36 aya varan vadelerde , 6 aylık ve yılık ödeme şeklinde kullandırım yapılacaktır.

FAİZ ORANI, DOSYA ÜCRETİ, HAYAT SİGORTASI

1) Nakdi kredi faiz oranı: 12 ayda 1 ödemede yüzde 2,29 aylık Aylık (BSMV hariç)

2) Banka, bu Protokol kapsamında Oda Üyelerine kullandırdığı nakdi kredi faiz orano Oda’ya bir iş günü öncesinde yazılı olarak e-posta ile bildirmek kaydıyla değiştirme hakkını saklı tutar.

3) Nakdi kredi kullanımında dosya ücreti yüzde 1,1 olarak uygulanacaktır. Yüzde 0.25 tahsis

ücreti uygulanacaktır,

4)Kullandırılacak krediye ilişkin hayat sigortası banka tarafından sigorta prosedürü çerçevesinde düzenlenecektir.

5) İlgili krediden faydalanmak isteyen Oda Üyelerine de banka ürünü olan üretici kart yok ise, üretici kart verilecektir.

6) S.S.Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi üyelerinden yeni üretici kart alan müşterilerimizden

kampanya koşullarını sağlayanlara, 31.03.2022 tarihine kadar S.S.Ankara Pancar Ekicileri

Kooperatifi’nden yapacakları ilk 1.000 TL ve üzerindeki alış verişlerinde 100 TL indirim

uygulanacaktır.

FAİZ ORANI VE DİĞER ÜCRETLERDE DEĞİŞİKLİK

Kredi ödeme dönemi içerisinde faiz oranında herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. Ancak ilgili protokolde belirtilen faiz oranı, dosya ücreti ve diğer kampanya şartlarının günün koşullarına göre değişiklik göstermesi banka inisiyatifindedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.