DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
SPORTİF YETENEK TARAMASI POLATLI’DA BAŞLADI

SPORTİF YETENEK TARAMASI POLATLI’DA BAŞLADI

ABONE OL
18 Şubat 2022 10:35
SPORTİF YETENEK TARAMASI POLATLI’DA BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yetenekli öğrencileri spora yönlendirmek ve Türkiye’yi yurt dışında temsil edecek sporcu potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla 81 ilde başlatılan yetenek tarama programı Polatlı’da da uygulanmaya başladı.

Kovid-19 salgını sürecinin ardından yüz yüze eğitime başlanan 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Polatlı’da 3’üncü, 4. ve 5’nci sınıfların sportif yetenek taramalarına başlandı. Sportif Yetenek Taraması Programı kapsamında yeteneği keşfedilen öğrenciler, farklı branşlara yönlendirilerek Türk sporuna kazandırılıyor. Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı, 2021-2022 eğitim öğretim dönemi 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerini kapsayan yetenek taraması Polatlı Yeni Kapalı Spor Salonunda devam ediyor.

GELECEĞİN SPORCULARI TESPİT EDİLİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile tüm öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda doğru alanlara yönlendirilmesi amaçlanıyor. Bu sayede hem geleceğin şampiyon sporcularını tespit ediliyor hem de çocukların spor kültürünü geliştirerek sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması hedefleniyor. Çocukların sporla tanıştırılması ve spora başlama yaşında olan yetenekli çocukların tespit edilmesi amacıyla uygulanan projede, okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel altyapı oluşturularak öğrencilerin spor aktivitelerine erişimleri sağlanıyor. Sporu tabana yayarak öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesine ise zemin hazırlanmış oluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.