DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
‘BABAANNEMİN OYUNCAKLARI’  İSPANYA ve İTALYA’DA

‘BABAANNEMİN OYUNCAKLARI’  İSPANYA ve İTALYA’DA

ABONE OL
25 Şubat 2022 12:05
‘BABAANNEMİN OYUNCAKLARI’  İSPANYA ve İTALYA’DA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Eryaman Hasan Hasan Ali Yücel Ortaokulu’nun koordinatör okul olarak yürüttüğü Ka 229 Okul Değişimi Ortaklıkları Erasmus+  projesi ‘My Grandma’s Toys’ Babaannemin Oyuncakları, göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.

İlk hareketliliğe 2019-2020 yılında ev sahipliği yapan okul, İtalya, İspanya, Bulgaristan, Romanya ve Portekiz’den gelen 21 öğrenci ve 11 öğretmeni Türk misafirperverliğini yansıtacak şekilde ağırlamış, geleneksel oyunlarımızdan 7 kule ve Mangalayı katılımcılara öğretmiş, onların oyunlarını öğrenmiş,  birlikte tornetler yapıp yarışmalar düzenlemişti. Ayrıca Ankara’nın tarihi ve turistik yerlerine geziler düzenlenerek tanıtımı yapılmıştı. Pandemi nedeniyle verilen bir yıllık aradan sonra, çalışmalarına tüm hızıyla kaldığı yerden devam eden okul, 2021-2022  döneminde şu ana kadar 2 ülkeye hareket gerçekleştirmiştir. İlk hareketlilik, İspanya’nın Valensiya eyaletinin Ibi kasabasına yapılırken, ikincisi İtalya’nın Sicilya Adası Augusta şehrine yapılmıştır. İspanya’daki Fundacion San Juan y San Pablo  Okulu’nda Cız-( 3 Taş) oyunumuz oynatılmış ve katılan tüm ülkelerin geleneksel oyunları öğrenilmiştir. Katılan öğretmenler oyunlar kullanarak örnek ders anlatımları gerçekleştirmişlerdir.  

İtalya’da ise büyükler okula davet edilerek,  eskiden oynadıkları oyunlar ve oyuncaklar öğrenilmiştir. İtalyan okul  4° Istituto Comprensivo Domenico Costa öğrencilerinin büyükbabaları topaç ve çember çevirmeyi öğretmişlerdir.  İtalya haraketliliğine Hasan Ali Yücel Ortaokulu’ndan iki öğretmen ve dört öğrenci katılmıştır. Bu kadar ortak oyun ve oyuncağın olduğunu görmek, tüm ülkeler için harika bir deneyim olmuştur.  Öğrenciler, el becerilerini kullanarak mancınıklar yapmış ve yarışmalar düzenlemişlerdir. Katılımcılar, İtalya’nın tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret edilerek, unutulmaz anılar biriktirmiştir. Öğrenciler, İtalyan öğrencilerin evlerinde bir öğleden sonra geçirerek oyunlar oynayıp, yaşam tarzlarını bizzat görme şansına sahip olmuşlardır. Farklı ülkelerden öğrencilerle iletişim kurarken, iletişim becerilerini ve yabancı dillerini geliştirmişlerdir.  Projenin amacı, gençler ve yaşlıların iletişimini arttırarak kuşak çatışmasını azaltmak; gençleri geleneksel oyun ve oyuncaklar yardımıyla teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmak. Proje kapsamında gidilen ülkelerde bir hafta boyunca karşılıklı olarak geleneksel oyun ve oyuncaklar öğrenilmekte ve öğretilmektedir. Okulumuza bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.