DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
CHP POLATLI, ŞENTEPE’DEN SESLENDİ

CHP POLATLI, ŞENTEPE’DEN SESLENDİ

ABONE OL
25 Şubat 2022 10:19
CHP POLATLI, ŞENTEPE’DEN SESLENDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“ESNAFIN GÖZLERİNİN, DÜKKÂNLARININ FERİNİ SÖNDÜRDÜLER”

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, yönetim kurulu üyeleri, CHP Polatlı İlçe Kadın Kolları üyeleri, CHP Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi  Selami Ovacık ile birlikte Şentepe mahallesindeki esnafları ziyaret etti.

CHP Polatlı Heyeti, iktidar temsilcilerine esnaflar adına, ‘’ Dükkân kirasının 3-4 katı elektrik faturası olur mu? Yazık, günah değil mi? ‘’ sorusunu yineledi. Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, elektrik faturalarında esnaf tarifesi getirilmesi çağrısında bulundu.

AVCI, ‘’ IŞILTIYI, SADECE MALİYE BAKANI’NIN DEĞİL ESNAFLARIMIZIN GÖZLERİNDE DE GÖRMEK İSTİYORUZ  ‘’

Şentepe Mahallesindeki esnaf ziyaretleri esnasında, esnafın sorunlarını paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, elektrik, doğalgaz,akaryakıt ve girdi maliyetlerindeki yükselişin vurduğunu belirterek, ‘’ Ocak ayı başından bu yana şikayetler artarak devam ediyor. Yurttaşlarımız, esnaflarımız faturalarını bizlerle paylaşıyor. Bizler de ilçe örgütü olarak sürekli esnafımızın sesi olmak üzere sahadayız. Esnaf ciddi anlamda zorlanıyor. Dükkân kiralarının üç katı, dört katı elektrik faturaları can yakıcı… Esnafımız, dükkanlarının aydınlatmalarını ya tamamen kapatmış ya da bir iki led ile kısıtlamış. Elektrikli ısıtmayı kapatmış. Peki, kasap, lokanta, bakkal, market dolap çalıştırmasın mı? Ürünleri bozulsun mu? Kırtasiyeci tabela yakmasın mı? Terzi ütüsünü çalıştırmasın mı? Kafe restorant işletmecisi müşterisine ısıcıyı açamıyoruz mu desin? Esnaflarımız emeklerinin sonunda kullandığı elektriğe bakıyor birönceki ayla aynı…Faturaya bakıyor neredeyse iki misli…  Sonra da dönüp ne kazandığını hesaplıyor. Sonra zararda olduğunu görünce durumu sorguluyor. Satılan malzemenin yerine ürün koyamayan esnaf elindeki sermayeyi de eritiyor.Her geçen gün derinleşen ekonomik kriz, yapılan zamlar, esnafın belini bükerken, esnaf artık zamlara yetişememekten yakınıyor. Esnafa can suyu olacak kalıcı çözümler görmek istiyoruz. Işıltıyı sadece Maliye Bakanı’nın gözlerinde değil esnaflarımızın gözlerinde görmek istiyoruz.’’ ifadelerinde bulundu.

AVCI, ‘’ ELEKTRİKTE, DOĞALGAZDA, DEZAVANTAJLI TÜM KESİMLERE YÖNELİK TARİFELER BELİRLENEREK UYGULANMALIDIR ‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, Şentepe mahallesindeki esnaf ziyaretlerinde, ‘’ Esnaf ve sanatkarın en önemli maliyet kalemleri olan kira, elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamların hem esnafımızı hem de halkımızı olumsuz etkiledi. Bu dönemde doğalgaza, elektriğe zam değil indirim yapılmalıdır. Elektrik dağıtım şirketlerinin düşünüldüğü kadar, esnaf, çiftçi, dar gelirli yurttaşlarımız düşünülmelidir. Elektirk zamlarının, doğalgaz zamlarının enflasyonu doğrudan olumsuz etkilediği unutulmamalıdır.’’ açıklamasında bulundu.

OVACIK, ‘’ ESNAFIMIZIN GÖZLERİNİN VE DÜKKÂNLARININ FERİNİ SÖNDÜRDÜLER  ’’

Şentepe mahallesindeki ziyaretlerinde, esnafın sorunlarını dinleyen CHP Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, ziyaret ettikleri esnafın dükkânlarındaki elektrik tüketimini asgariye düşürmek için dükkân ışıklarını söndürdüklerini üzülerek gördüklerini ifade ederek,  ‘’ Üçe, dörde katlamış elektrik faturaları karşısında iktidardan çözüm bekleyen esnafımız, bekledikleri kalıcı çözümleri göremeyince çareyi dükkânlarının ışıklarını söndürmekte, ısınma giderlerini en aza indirebilmek için elektrikli ısıtıcılarını kapatmakta bulmuş. 800 TL dükkân kirası olan ve evine ekmeğini el emeğiyle götüren esnaf kardeşimize 1.600 TL elektrik faturası gelmiş. Dükkân kirası 1.600 TL olan esnaf kardeşimize 3.600 TL elektrik faturası gelmiş. Haftalık, günlük, saatlik zamlar, esnafın da tüketicinin de belini büküyor. Esnafımızın derdi dile gelmiş, özellikle Duatepe Hastahanesi B Blok’un atıl duruma gelmesi ile birlikte işleri yüzde 60-70 düşmüşken, bazı  günler hiç satış yapmadan işyerini kapatmış, esnaf ürününü satıp tekrar almak istediğinde fiyatı katlamış. Esnaf, iktidardan ciddi ve samimi bir adım göremiyor.Bizler tüm dezavantajlı kesimlerin sesi olmayı sürdüreceğiz. İktidarı, esnafın sesine sadece kulak değil, yürek kabartmaya da davet ediyoruz. Esnafın faturalarında ciddi ve samimi bir destek anlamında indirimler bekliyoruz.  Esnaf tarifesi, çiftçi tarifesi, emekli tarifesi, öğrenci tarifesi, dar gelirli aile tarifesi gibi tarifelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Zaten alım gücü günden güne zayıflayan yurttaşlarımız, ürünleri almakta güçlük çekiyor. Dolayısıyla bu durum hem esnafı hem de yurttaşlarımızı zor durumda bırakıyor.’’ ifadelerinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.