DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI TİCARET ODASI’NDAN NAKLİYECİ ÜYELERİNE MÜJDE

POLATLI TİCARET ODASI’NDAN NAKLİYECİ ÜYELERİNE MÜJDE

ABONE OL
7 Nisan 2022 15:32
POLATLI TİCARET ODASI’NDAN NAKLİYECİ ÜYELERİNE MÜJDE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında yapılan protokol kapsamında, TOBB tarafından Polatlı Ticaret Odası’na, Sayısal Takograf Araştırma ve Uygulama Merkezinden (STAUM) işlem yapma yetkisi verildi. Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya’nın yaptığı girişimler sonucu, dijital ehliyet almak isteyen veya yenilemek isteyen vatandaşlar Ankara Ticaret Odası’na gitme külfetinden kurtulmuş oldu.Polatlı Ticaret Odası’nın üyelerine sunduğu bu yeni hizmet ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Sakarya yaptığı bilgilendirmede: “Odamız üyelerinden ve taşımacılık işiyle uğraşan bölgemizdeki esnaftan gelen yoğun talepler üzerine dijital ehliyet (takograf kartı) verme yetkisini Polatlı Ticaret Odası olarak aldık. İlçemizde ve çevremizde taşımacılık işiyle iştigal eden iş insanlarının sayısal takograflarını kartlarını alabilmek için artık başka yere gitmelerine gerek kalmadı. Takograf kartı başvurularını bugünden sonra Odamızda yapabileceğiz. Bu hizmetimizin üyelerimize ve nakliyeci esnaflarımıza hayırlı olmasını dilerim.  Odamıza Dijital Ehliyet verme yetkisi verilmesi aşamasında verdiği destek için TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’ na şükranlarımı sunuyorum. ” dedi.

DİJİTAL EHLİYET (TAKOGRAF KARTI) ARTIK POLATLI TİCARET ODASI’NDAN ALINABİLECEK

Uygulamaya geçirilen yeni düzenleme ile nakliyeci üyelerinin dijital ehliyet işlemlerinin kolay bir şekilde yürütülme imkanın sunulduğunu ifade eden Başkan Sakarya : ” Dijital ehliyet işlemleri için başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız; 1 adet biyometrik fotoğraf ve kimlik kartları ile odamıza başvuruda bulunabilir. Ayrıca konu ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 03126231084-111den odamızı arayabilirler.”  

SAYISAL TAKOGRAF İÇİN BAŞKA YERE GİTMENİZE GEREK KALMAYACAK

Konu ile ilgili açıklamasına devam eden Başkan Sakarya : “Polatlı Ticaret Odası, dijital ehliyette denen sayısal takograf kartı hizmeti verme yetkisini alarak bölgemizde bulunan vatandaşlarımız için çalışmaya devam etmektedir. Kamyon, kamyonet, otobüs sahipleri bundan böyle il merkezine veya başka yerlere gitmeden işlemlerini Odamızda sonuçlandırabilecekler. Mekanik ve elektromekanik takograf cihazları yerine, 1 Mayıs 2006 tarihinden itibaren AB’ye üye ülkelerde Avrupa Birliği’nin ilgili mevzuatı uyarınca karayolu taşımacılığında kullanılan yeni araçlarda sayısal takograf kullanılması zorunlu hale getirilmiştir. Sayısal takograf uygulaması ile profesyonel sürücülerin davranışlarına/faaliyetlerine ilişkin daha fazla ve güvenilir veri toplayarak, karayolu güvenliğinin artırılması amaçlanmaktadır. Takograf kartı, taşıtın kat ettiği mesafeyi, taşıtın yol boyunca hızını, sürüş zamanını ve dinlenme sürelerini sayısal olarak kayıt altına alan bir karttır. Yolculuğun güvenli hale getirilmesi için bir zorunluluk olarak uygulanmaktadır. Ağırlıkları 3 bin 500 kg ve üzeri olan kamyonet, kamyon ve TIR araçlarının yanı sıra, yolcu kapasitesi 17 yolcudan fazla olan otobüslerde takograf kullanımı mecburi tutulmaktadır.” diye konuştu. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.