DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Ovacık, ” Özveri, Sevgi ve Gayret Timsali Hemşirelerimizin Günü Kutlu Olsun ” 
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • Ovacık, ” Özveri, Sevgi ve Gayret Timsali Hemşirelerimizin Günü Kutlu Olsun ” 

Ovacık, ” Özveri, Sevgi ve Gayret Timsali Hemşirelerimizin Günü Kutlu Olsun ” 

ABONE OL
13 Mayıs 2022 13:37
Ovacık, ” Özveri, Sevgi ve Gayret Timsali Hemşirelerimizin Günü Kutlu Olsun ” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis  üyesi Selami Ovacık, 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ülkenin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan, değerli Hemşirelerin özlük hakları ve istihdam noktasında yaşadığı zorluklara da dikkat çeken Ovacık, ” Sevgi, şefkat ve hoşgörünün simgesi haline gelen hemşirelerimizin tüm sorunlarına kalıcı çözümler bulunması dileklerimle sağlık camiamızın vazgeçilmezleri tüm hemşirelerimizin günü kutlu olsun. ” dedi. 

Ovacık, ” Hemşirelerimiz Sadece Takdir Değil Özlük Haklarına Kavuşmayı Bekliyor ” 

12 Mayıs Hemşireler günü dolayısıyla yayımladığı mesajında hemşirelerin yaşadığı ve yıllardır çözülemeyen sıkıntılara da dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis  üyesi Selami Ovacık, ” Sağlıkta istihdam ile ilgili çok ciddi bir sorun var ve yıllardır dile getiriyoruz. Ne yazık ki çözümü için Hükümet bir adım atmadı. Hemşirelerimiz nöbet, fazla mesai ve zorlu çalışma koşulları nedeniyle fiziksel ve psikolojik anlamda oldukça kötü günler geçirmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi hemşirelik mesleği hemşireler tarafından icra edilmeli, diğer sağlık çalışanlarının, hemşirelerin görev yetki ve sorumluluk alanlarına girmemesi gerekmektedir. Bu konuda Hükümet ivedi olarak bir düzenleme yapmalı ve atama bekleyen Hemşirelerimizin istihdamı biran önce yapılmalıdır” ifadelerinde bulundu. 

Ovacık, ” Hemşirelik mesleğinin kimliği güçlendirilerek, görev tanımları daha net hale getirilmeli, görev alanları dışında çalıştırılmamalıdırlar. Hemşirelikte uzmanlaşmanın önünü açacak eksik düzenlemeler bir an evvel hayata geçirilmelidir. Mesleklerine duydukları sevgi, sabır ve fedakârlıkla halk sağlığı için görevini sürdüren bütün Hemşirelerimizin ve Hemşire Adaylarımızın daha iyi koşullarda mutlu ve huzurlu çalışabilmeleri dileğiyle Hemşireler Günü kutlu olsun.” ifadelerine yer verdi. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.