DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI BELEDİYE MECLİSİ’NDE TANSİYON DÜŞMÜYOR!

POLATLI BELEDİYE MECLİSİ’NDE TANSİYON DÜŞMÜYOR!

ABONE OL
3 Haziran 2022 11:41
POLATLI BELEDİYE MECLİSİ’NDE TANSİYON DÜŞMÜYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Belediye Meclisi Haziran Ayı 1. Oturum 1. Birleşimi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, gündem dışı söz alarak kamuoyunda geçtiğimiz hafta itibariyle gündeme gelen konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldızkaya’da bu açıklamalara cevap verdi. Kimi zaman karşılıklı atışmalara da sebep olan toplantıda tansiyon bir türlü düşmedi. Yıldızkaya bundan sonra Ovacık’a cevap vermeyeceğini belirtti.

BAŞKAN YILDIZKAYA; “CEVABINI BEKLEMEDİĞİNİZ SORULARLAGÜNDEME GELMEK YERİNE HUKUKA VE KANUNA BAŞVURUN”

Polatlı Belediye Meclisi Haziran Ayı 1. Oturum 1. Birleşimi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, gündem dışı söz alarak kamuoyunda geçtiğimiz hafta itibariyle gündeme gelen konular hakkında tekrar konuşma yapan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık’a cevap verdi.
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık tarafından gündeme getirilen konulara daha önce defalarca cevap verdiğini belirten Başkan Yıldızkaya; kamuoyunda soru işareti meydana getirmek amacıyla ortaya atılan iddialara ilişkin elinde bilgisi ve belgesi olanları kanuna ve hukuka başvurmaya davet ediyorum dedi.


VERDİĞİNİZ DİLEKÇENİN CEVABINI BEKLEMEDİNİZ
Başkan Yıldızkaya CHP Meclis Üyesi Ovacık’a cevap verdiği meclis konuşmasında; “Selami Bey tarafından gündeme getirilen konulara daha önce defalarca belgeleriyle cevap verdik. Ama maksat bilgi edinmek değil, vatandaşlarımızın kafasında soru işaretleri bırakmaktır. Sayın Ovacık gündemde kalmak için kendisinin de anlamadığı konuları tekrar etmekten başka bir şey yapamaz. Allah’a şükür Polatlı Belediyesi’nin cevap veremeyeceği hiçbir soru yoktur. Var diyenleri acilen hemen ve lütfen hukuka başvurmaya davet ediyorum. Sayın Ovacık 20 Mayıs Cuma günü Bilgi Edinme Yasası kapsamında sorular sorarak bilgi istiyor. Cevabı beklemeden aynı gün bu soruları basın aracılığı ile paylaşıyor. Elbette ki paylaşabilir. Ama o zaman aldığı cevaplarla başını eğmek zorunda kalır. Daha önce Zeki Tarhan Bey aynı soruları sordu, cevaplarını verdik. Niyeti kılçık atmak, imada bulunmak. Biz bunlara müsaade etmeyiz.


BELEDİYEMİZİ TAHKİR EDEN HERKESE EN SERT CEVABI VERİRİZ
Kartaltepe kat karşılığı ihalesinde şartnamenin hilafına hiçbir iş ve işlem yapılmamıştır. Müteahhit firma sorumluluklarını yerine getiremediği için hukuki haklarımızı kullanarak işi feshettik. Şartnamenin ilgili maddelerinde arsa fiyatının Belediye tarafından, binaların hafriyatının yüklenici tarafından yazdığı açık olmasına rağmen; Belediye araçları çalıştı mı diye sorarak yükleniciye çıkar sağladığımızı ima ediyorsun. Cevabını alınca da başını öne eğiyorsun.
Bu süreç hiç olmadığı kadar şeffaf yürüdü. Siz ve gizli ortaklarınız defalarca araştırdınız. Bir şey bulamadınız. Çünkü hukuka aykırı bir şey yok. Polatlı Belediyesi’ni hakir gören, açıkça tahkir eden , kafalarda soru işareti oluşturmaya çalışan herkese en sert cevabı veririz. Alınan, alınır. Gücenen, gücenir.


HALKIN TERAZİSİNE ÇIK
Siyaset yapmayı, aday olmayı düşünebilirsiniz. Saygı duyarız. Bunu gündemde kalmak için kullanıyorsun. Teraziye çık, hemşehrilerimiz ağırlığını tartar. O zaman görürsün.


GÜNDEMDE KALMAK İÇİN SÖYLEDİĞİNİZ YALANLARA HALK İTİBAR ETMİYOR
İlbank payından 699 Bin TL eksik alarak kamu zararı oluşturduğumuzu ifade ediyorsun. Sayıştay’ın böyle bir tenkidi oldu. Ancak yapılan çalışmalar sonucunda böyle bir kaybın olmadığı anlaşıldı. Biz Belediyemizin 1 kuruşunu kimseye yedirir miyiz? Bunu hangi kamu kurumu yapar? Niye yapsın?
Sorunun cevabını beklesen bu açıklamayı yapmaz, kamuoyunu meşgul etmezdin. Ama bunu gündemde kalma aracı olarak kullanıyorsun. Halk size itibar etmiyor bunu bilin.


1999 – 2004 YILLARI ARASINDA BAĞ EVLERİNİ YABANCILARA İHALESİZ SATTINIZ
Sayıştay zaman zaman bütün kamu kurumları gibi Belediyeleri de denetler. Eksiklerle ilgili uyarır. Biz sürekli denetimdeyiz. Bir sıkıntımız da yok. Denetimin faydalı olduğu inancındayız. Sayıştay raporları deyince istersen 1999 – 2004 yıllarının raporlarına da bakalım. O zaman çıkan zimmetleri araştıralım.


1999 – 2004 YILLARI ARASINDA ŞİRKET MÜDÜRÜ SIFATIYLA SELAMİ BEY’İN İMZALARI VAR
Belediye Meclis Üyesi olan Belediye Şirketinin müdürüne bakalım. Aldığınız maaşları inceleyelim. Bağ evlerini ihalesiz nasıl sattığınıza, en iyi yerleri ihalesiz kimlere verdiğinize bakalım. Yargılandığınız hukuk sisteminin yavaşlığından zaman aşımına uğrayan dosyalarınıza birlikte bakabiliriz.
Hem ihalesiz hem de çoğunu başka il ve ilçelerdeki insanlara nasıl verdiğinizi birlikte araştıralım. Biz köyün tarlasını köylüye satınca ortalığı ayağa kaldıranlar buna da cevap verin hadi bakalım. Bakın gördünüz mü sizin tarzınızda soru sorunca nasılda kızıyorsunuz, bozuluyorsunuz.

ÖNÜNÜ, ARKASINI, GERÇEKLİĞİNİ BİLMEDİĞİNİZ KONULARDA AÇIKLAMA YAPMAYIN
Görevinizi layıkıyla yapın, hizmet edin, üretin. Biz bundan rahatsızlık duymayız. Örneğin şehrin en büyük sorunu trafik. Bu konuda sizin sorumluluğunuz var. Mecliste kaç defa uyardım. Ne yaptınız. Hangi gelişme var. Son olarak suistimal edilmiş bir konu biliyorsanız; ki yok. Lütfen kanuna, hukuka başvurun. Bunu lütfen yapın. Önünü, arkasını, gerçekliğini bilmediğiniz konularda açıklama yapmayın.” Cümlelerine yer verdi.

OVACIK, ‘‘BU BİR DEDİKODU DEĞİL, KAMUOYUNU AYDINLATMAK ADINA ŞEFFAFLIK GEREĞİ SORULMASI GEREK SORULARDIR”

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık meclis toplantısında yaptığı konuşmada Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’ya sert sözlerle cevap verdi.


OVACIK, ‘‘ MECLİS ÜYESİ OLARAK TABİ Kİ AÇIKLAMA YAPACAĞIM, SORU SORACAĞIM VE ÖNERGE VERECEĞİM ‘‘

Soru sormak ve önerge vermenin doğal bir görev olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, ‘‘ Bu konuşmayı 22 Mayıs günü sormuş olduğum sorular neticesinde muhatapları tarafından verilen cevabe istinaden yapmış bulunuyorum. Öncelikle bizi hiç kimse müfteri ve yalancı ilan edemez. Bu konuda muhattaplarını esefle kınıyorum. Meclis üyesi olarak tabi ki açıklama yapacağım. Soru soracağım ve önerge vereceğim. Sizde yasalar nezdinde sorduğum soruları cevaplamakla mükellefsiniz. ‘‘ sözlerine yer verdi.
Ovacık, ‘‘ Şimdi Selami bey bu şehre dair bir şey üretmiyor diyorsunuz, yıllarca Yakup Çelik beyefendinin belediye başkanlığından beri tamamlanamayan Fatih Sultan Mehmet Kültür Merkezi’nin tamamlanma işini Büyükşehir Belediyesi’nde koordinasyonunu biz sağladık. Öncelikle Mansur başkanımıza ve değerli ekibine de teşekkürlerimi sunuyorum. 8 Haziran’da ihalesinin yapılacağını da buradan tüm Polatlı halkımıza duyuruyorum. ‘‘ dedi.

‘‘SU İHALESİ 500 MİLYONDAN 1 MİLYARA ÇIKTI‘‘
Su ihalesinin 550 milyondan 1 milyara çıkmasının ayak sürdükleri için sebep olduklarını belirten Ovacık, ‘‘ İvedik Polatlı arası temiz su geliyor. İlçemizin tarihindeki en büyük yatırımdır. Suyun siyasetini yapanlara inat gövdemizi bu işin altına koyduk. Sizlerin ayak sürdüğünüzden dolayı yaklaşık 550 milyon TL’ye ihale edilen iş bugün yaklaşık 1 milyarın üzerine çıktı. Bugün vatandaşımızın halk ekmek yiyorsa bu kimin döneminde oldu? Siz geçen dönemde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeydiniz niye yapmadınız? Polatlı’ya halk ekmek getirmediniz? Bunlar sadece birkaç tanesi. Demek ki istenince her şey oluyormuş. Benim yapmış olduğum açıklamada sayıştay raporları yönetemezliğin ispatıdır derken siz bu cümleden yola çıkarak sayıştay raporlarında böyle bir cümle yazmıyor diyerek yalancılıkla itham ediyorsunuz. İşinize geldiği gibi cevap veriyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyelerimizden birisi Kartaltepe Alışveriş Merkezi’nin şartnamelerini resmi olarak istiyor. Sonrasında bize verilen şartnameden yola çıkara konu ile ilgili doğal olarak inceleme yapıyoruz. Doğal olarak şartname hükümleri ile projenin uymadığını tespit ediyoruz. Madem şeffafsınız ya bu ihalenin sözleşmesini de paylaşsaydınız. ‘‘ dedi.

OVACIK, ‘‘BU BİR DEDİKODU DEĞİL, KAMUOYUNU AYDINLATMAK ADINA ŞEFFAFLIK GEREĞİ SORULMASI GEREK SORULARDIR”

Ovacık, ‘‘ 20 Mayıs’ta verdiğim 1 soruluk dilekçede daha ayrıntılı talepte bulundum. Konuyu daha da ayrıntılı çalışacağız. Bu arada bizim elimizde henüz olmayan sözleşme hükümleri gereği Polatlı Belediyesi’nin iş makinelerinin projede çalıştığını öğreniyoruz. Biz bir siyasi partiyiz. Cumhuriyet kuran partiyi. Kurtuluşun ve kuruluşun partisiyiz. Tabi ki vatandaşlarımız bizlere şikayetlerini bildirecek, biz de onların sorunlarını dinleyeceğiz ve bu mecliste konuşacağız. Bu bir dedikodu değil, kamuoyunu aydınlatmak adına şeffaflık gereği sorulması gerek sorulardır. ‘‘dedi.

OVACIK, ‘‘ BELEDİYE BAŞKANININ KAMU KAYNAĞININ HARCARKEN BASİRETLİ BİR İŞ ADAMI OLARAK DAVRANMA ZORUNLUĞU VARDIR‘‘

Ovacık, ‘‘Şimdi merak ettiğimiz 2886 sayılı kanuna göre ihalesini yaptığınız, yani belediyenin kasasına gelir getireyim diyerek ihalesini çıktığınız bu projede yüklenici acze düştü diyorsunuz. Sonrasında da 4734 sayılı kanun hükmü gereği projenin tamamlanması için belediyenin kasasında para harcayarak tamamlayacağız diyorsunuz. Yüklenicinin düştüğü acze Polatlı Belediyesi ’de düşebilir. Krizlerden etkilenebilir. Belediye Başkanının veya harcama birim yetkililerinin kamu kaynağının harcarken basiretli bir iş adamı olarak davranma zorunluğu vardır. Kalan kısımları da 2886 sayılı kanuna göre ihale etseydiniz belediyenin kasasından para çıkmak durumunda kalmazdınız. Bakın meclis gündeminde ek bütçe talebiniz var. Belki de bu projeye tamamlama kaynağı ayırmasaydınız bu ek bütçe talebinize de gerek kalmayacaktı. Bunları konuşmak suç mu? ‘‘ dedi.


OVACIK, ‘‘ BENİ MÜFTERİKLE KARALAYAN BU ZİHNİYT UMARIM YARIN MÜFLİS DURUMA DÜŞMEZ’’

Tüm meclis üyelerine seslenen Ovacık, ‘‘ Dolayısıyla buradan tüm meclis üyelerimize sesleniyorum. Bana yapılan bu itibar saldırısı yarın hepinize yapılabilir. Beni müfterikle karalayan bu zihniyt umarım yarın müflis duruma düşmez. Ben hiçbir zaman seviyemi düşürmedim, Allah kimseye de seviyesini düşürmeyi nasip etmesin. ‘‘ dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.