DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ABB’DEN BAŞKENTLİ ÇİFTÇİLERE YENİ BİR DESTEK DAHA: KANOLA EKİMİ TEŞVİK EDİLECEK
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • ABB’DEN BAŞKENTLİ ÇİFTÇİLERE YENİ BİR DESTEK DAHA: KANOLA EKİMİ TEŞVİK EDİLECEK

ABB’DEN BAŞKENTLİ ÇİFTÇİLERE YENİ BİR DESTEK DAHA: KANOLA EKİMİ TEŞVİK EDİLECEK

ABONE OL
21 Haziran 2022 09:30
ABB’DEN BAŞKENTLİ ÇİFTÇİLERE YENİ BİR DESTEK DAHA: KANOLA EKİMİ TEŞVİK EDİLECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te yerli üretimi artırmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çiftçilere yönelik kırsal kalkınma desteklerine hız kesmeden devam ediyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı; Bala, Evren, Haymana, Polatlı ve Şereflikoçhisar ilçelerinde kanola ekimini teşvik etmek amacıyla ilk kez tohum desteğinde bulunacak. Tohum desteği başvuruları, 17-27 Haziran 2022 tarihleri arasında ‘baskenttarim.ankara.bel.tr’ adresi üzerinden yapılabilecek.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli üreticilerin üretimden kopmaması amacıyla yerli üretimi artırmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için başlattığı kırsal kalkınma desteklerini sürdürüyor.

    ABB şimdi de Bala, Evren, Haymana, Polatlı ve Şereflikoçhisar ilçelerinde ‘Kanola’ ekimini teşvik etmek için ilk kez kanola tohumu desteğinde bulunacak. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 17-27 Haziran 2022 tarihleri arasında online ortamda talep toplama başvurularını alacak.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN

    Gıdasal ürünler dışında biyoyakıt olarak da kullanılan ve az su isteyen katma değeri yüksek kanola bitkisini Başkent’te yaygınlaştırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, talep toplama başvurularını baskenttarim.ankara.bel.tr adresi üzerinden almaya başladı.

    Yüzde 90’ı hibe, yüzde 10’u ise çiftçi katkı paylı dağıtılacak kanola tohumu desteğinden 5 ilçede yaşayan Çiftçi Belgesi (ÇKS) ve ÇKS belgesinde sulu arazi varlığı bulunan çiftçiler yararlanabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.