DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ORAL, ‘‘Polatlı Nükleer Atık Çöplüğü mü Yapılacak?’’

ORAL, ‘‘Polatlı Nükleer Atık Çöplüğü mü Yapılacak?’’

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral TBMM’de komisyon toplantısında Polatlı’da yapılması planlandığı iddia edilen radyoaktif atık bertaraf ve depolama yerleşkesi konusunda soru sorarak gündeme getirdi.

ABONE OL
18 Kasım 2022 10:33
ORAL, ‘‘Polatlı Nükleer Atık Çöplüğü mü Yapılacak?’’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral TBMM’de komisyon toplantısında Polatlı’da yapılması planlandığı iddia edilen radyoaktif atık bertaraf ve depolama yerleşkesi konusunda soru sorarak gündeme getirdi. Oral elinde yazışmaların olduğunu belirterek, ‘’ Bu elimde gördüğünüz belgeler ve tutanaklar Akkuyu Nükleer Santrali’nin radyoaktif atıklarının Ankara’da depolanmasını planlanmasını göstermektedir. Ankara’nın en önemli tarım ve hayvanlık merkezi olan Polatlı ilçemize şuanda mera olan bir alan bu atık depolaması için düşünülmektedir. Polatlı ilçesi Avdanlı Mahallesinde toplamda 4 milyon m2’lik bir radyoaktif atık bertaraf ve depolama yerleşkesi kurulması planlandığı jandarma, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yazışmalarıyla ortaya çıkmıştır. Bu yazışmaları da İYİ Parti’mizin Polatlı İlçe Teşkilatı takip etmiş ve tarafımıza ulaştırmıştır. İlgili bölgenin Avdanlı Mahallesi yerleşim yerine 2,5 km ‘dir. Gümüşkaya mahallesine, Sakarya Nehri’ne ise 3 km uzaklıktadır. Akkuyu Santrali’ne neredeyse 500 km ötedeki bu alana Güney’den Kuzey’e pek çok şehri kateden bir yoldan radyoaktif atık taşınması son derece sakıncalıdır. Atıkların bu kadar uzun bir nakil mesafesinde kazaya uğrama ihtimali yüksektir. Ayrıca olası bir kaza, kaçak ve radyoaktif etkileşimle çevresi tamamen tarım, hayvancılık ve yerleşim arazisi olan bu bölgede bir felaketin açılmasına yol açacaktır. Avdanlı ve Polatlı halkıda bu durumdan son derece rahatsızdır. Burada sayın bakana sormak istiyorum. Akkuyu Santrali’nden çıkacak radyoaktif atıklar nerede depolanacaktır? Depolanması planlanan yerler arasında Polatlı’nın Avdanlı Mahallesi var mıdır? Bahsettiğim riskler ve sorunlar hakkında Bakanlığın bir risk ve etki analizi yapmış mıdır? Yapılmış mıdır? Polatlı halkı adına bu işin takipçisi olacağız. Bunu açık bir şekilde bildirmek istiyorum. Çalışmaları içinde İYİ Parti Polatlı İlçe Başkanı İlhan Dereköy ve yönetimine teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.