DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI BELEDİYE BAŞKANI MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN MİRAÇ KANDİLİ KUTLAMA MESAJI
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • POLATLI BELEDİYE BAŞKANI MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN MİRAÇ KANDİLİ KUTLAMA MESAJI

POLATLI BELEDİYE BAŞKANI MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN MİRAÇ KANDİLİ KUTLAMA MESAJI

ABONE OL
17 Şubat 2023 11:33
POLATLI BELEDİYE BAŞKANI MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN MİRAÇ KANDİLİ KUTLAMA MESAJI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya Miraç Kandili sebebiyle mesaj yayımladı. Yıldızkaya mesajında, ‘‘ Üç ayların başlangıcıyla birlikte idrak ettiğimiz mübarek gecelerden biri olan Miraç Kandilimizi; Büyük Türk Milleti olarak içerisinde bulunduğumuz zor günlerde dualarla ve umutlarla karşılıyoruz. Miraç, âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.), Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede Mescid-i Aksa’ya götürülmesi, ardından da “la mekânda” yedi kat göğü geçerek en yüce makamlardan Sidretü’l Münteha’ya yükselişi ve Allah (C.C.) ile mekânsız ve aracısız olarak buluşmasını ifade etmektedir.
Peygamberimizin (S.A.V.) çıktığı bu ulvi yolculuğun ardından; beş vakit namaz farz kılınmış, Bakara Suresi’nin son 2 ayeti kendisine tebliğ edilmiş ve şirk koşmayan herkesin cennete gireceği müjdesi verilmiştir. Miraç mucizesi, tüm Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Cenab-ı Allah’ın varlığına ve birliğine iman etmiş insanlar olarak bizleri karanlıktan, ahlaki erdemlerin ışığına sevk eden bu kutlu yolculuğun anlamını kavramaya çalışmalı; içerisinde bulunduğumuz kötü günleri hep birlikte kolaylıkla aşabilmek için insani ve dini vazifelerimizi yerine getirmeye daha fazla özen göstermeliyiz.Günlerdir milletçe yüreklerimizi yakan deprem felaketinde hayatlarını kaybeden, sıcak yuvalarından uzak kalan vatandaşlarımız için ellerimiz semaya kalkmalı; devletimizin bekası, milli birlik ve beraberliğimizin devamı ve ülkemizin huzur bulması için dua etmeliyiz. Mübarek Miraç Kandili vesilesi ile deprem felaketi neticesinde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim tekrarını yaşatmasın, Büyük Türk Milleti’ni tüm felaketlerden korusun.
Dualarımız müşterek, Kardeşliğimiz Daim, Miraç Kandilimiz mübarek olsun. ‘‘ sözlerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.