DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ÜNİVERSİTELERİN UZAKTAN EĞİTİME DÖNME KARARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

ÜNİVERSİTELERİN UZAKTAN EĞİTİME DÖNME KARARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

ABONE OL
17 Şubat 2023 11:42
ÜNİVERSİTELERİN UZAKTAN EĞİTİME DÖNME KARARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Türk Ocakları Şube Başkanlığı Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili doğrudan etkileyen depremlerden sonra yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi.
Başkan İnanç Ölmez; ‘’ 2023 yılını derin bir hüzne boğan ve binlerce insanın enkaz altında kalmasına neden olan Kahramanmaraş İli Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerden dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz. Yüzyılın en büyük felaketlerinden olan bu hazin doğa olayında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. On binlerce insanımıza mezar olan beton yığınlarında günlerce can pare bir şekilde canlı kurtarmak için uğraş veren devlet kurumlarına, arama kurtarma ekiplerine, asker ve polisimize, stk’larımıza ve ilk günden başlayarak yardıma koşan yüce Türk Milletine minnet duygularımızı Türk Ocakları Polatlı Şubesi olarak iletmek istiyoruz. Ayrıca İnsanların bu acı gününde enkazda veya işyerlerinde yağma yapan insan müsveddelerinin ise en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz, bu olay kabul edilemez bir vaka olarak görüyoruz.
Evsiz, şehirsiz kalan vatandaşlarımız bakanlıklar ve valilikler nezdinde ülkede güvenilir yerlere ilk günden bu yana taşınmaktadır. Yüce Türk milleti ve devletimizin bu insanlarımıza kol kanat gereceğinden zerre’i miskal şüphemiz yoktur. Ancak pandemi illetinden dolayı bir buçuk yıl uzaktan eğitim gören üniversitelerin, deprem felaketinden dolayı tüm yurtta yeniden çevrim içi eğitime dönmesi özellikle uygulamalı bölümlerde sorunları ilerleyen zamanlarda beraberinde getirecektir. Mühendislikler, sağlık gibi uygulamalı bölümlerde eğitimlerin yüz yüze yapılması kanaatimizce eğitim sistemimiz açısından daha uygun olacaktır. Türk Ocakları Genel Merkezimiz de bu açıklama yapılır yapılmaz ilk aksiyon gösteren kuruluş olmuştur. Bu vesileyle üniversitelerin çevrim içi eğitime geçmesi kararı gözden geçirilmeli, depremzedelerin geçici ikametleri için resmî kurumların misafirhaneleri, kampları veya oteller dahil başka seçenekler düşünülmelidir. Kısa bir aradan sonra yüz yüze eğitime ivedi devam edilmelidir. Gelecek nesiller için ağır yükler oluşturacak bu karardan geri dönülmesini ümit ediyoruz. Zor günler geçiren yüce Türk Milletine ve devletine yeniden geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz, inşallah bu tür felaketlerin bir daha vuku bulmamasını temenni ediyoruz.’’ dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.