DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
YAMAN, ‘‘ Tüm ilçemizi elini taşın altına koymaya davet ediyoruz ‘‘

YAMAN, ‘‘ Tüm ilçemizi elini taşın altına koymaya davet ediyoruz ‘‘

ABONE OL
3 Mart 2023 09:56
YAMAN, ‘‘ Tüm ilçemizi elini taşın altına koymaya davet ediyoruz ‘‘
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat tarihinde ülkemizde derin yaralar bırakan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilçemize ikamet eden depremzede vatandaşların yaşadığı sorunlarla alakalı İyi Parti Polatlı İlçe Sekreteri Avukat Betül YAMAN basın açıklaması düzenledi.
Yaman açıklamasında “ Öncelikle son yüzyılın en büyük afetlerinden biri olarak görülen Kahramanmaraş merkezli bu depremlerin ülkemiz topraklarında yaşanmasından dolayı maddi manevi çok sarsılmış durumdayız. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza ve ülkemiz öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Bu denli büyük bir yıkıma sebep olan felaket sonrasında, ülkece takdire şayan insanlık dersi verdik ve milletçe yaralarımızı elbirliğiyle sarmak için tüm mücadelemizi gösterdik. Milletimiz bu süreçte gereğini yapmıştır, elini taşın altına sokmuştur.
Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve Genel Merkezimizin ilk günden beri tutumu da tek yürek olup, milletimizin yanında olma yönündedir. Biz de İlçe Başkanlığımızca, deprem bölgesine ilk adım atan teşkilat olarak depremzede kardeşlerimizin her türlü ihtiyaçlarında yanlarında yer alma gayreti gösteriyoruz. Yönetimimizle birlikte ilçemizde bulunan depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak ve eksikliklerini tespit etmek amacıyla hızlıca Afet Koordinasyon Birimi kurduk. Afet Koordinasyon Birimi marifetiyle ilçemize yerleşen aileleri her daim takip etmekteyiz.
Bu güne kadar Kahramanmaraş merkez ve tüm köyleri dahil olmak üzere ; 3 tır su, bir hafta ara ile iki kez 25.000 kişiye yemek dağıtımı desteği, muhtelif miktarlarda kıyafet , ısıtıcısı, battaniye, hijyen malzemesi ,kuru gıda ,temizlik malzemesi gönderilmiştir. İlçemizde misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimize de evlerindeki eksikler partililerimiz ve Ankara Büyükşehir Belediyemiz aracılığıyla gıda kolisi, hızlı tüketilen gıda malzemeleri, ev eşyaları gibi konularda destek olmaya devam ediyoruz.
İlçemiz nezdindeki Kamu Kurumlarıyla ve depremzede aileler ile yapılan görüşmeler sonucunda;
İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin okula taşınması yönünde sıkıntılar çektiğini tespit etmiş bulunmaktayız.
Devletin deprem ile ilgili yaptığı düzenlemeler içerisinde bu yönde bir düzenleme olmayışı sorunlara yol açmıştır, zaten maddi imkansızlıklarla uğraşmak durumunda kalan kardeşlerimizin bir de kendi imkanları ile çocuklarını okula taşıması oldukça yıpratacaktır.
Taşıma ile ilgili cemiyetler ve tur şirketleri ile yapılan görüşmelerde “Polatlı’da hali hazırda servis sayısı da sıkıntı olacağı” ifade edilmiştir.
Bu eksiklik bir yere kadar aileler tarafından giderilecek olup bir an önce eksiklerin devlet tarafından giderilmesi gerekmektedir, bu tarz eksiklikler dolayısı ile devlet tarafından regülasyonlar getirilerek devlet güvencesi altına alınmalıdır, ivedi bir şekilde bu çocuklarımızın derslerine yoğunlaşması için gerekli ortam sağlanmalıdır.
Çocuklarımızın bu süreçte hayata tekrar bağlanmaları ve yaralarının sarılması için en uygun ortam olan okullardan yoksun kalarak eğitimlerini tamamlayamamaları kabul edilebilir değildir. Maalesef hala bu sıkıntılar yüzünden okula kayıt yaptıramayan çocuklar mevcuttur.
Bu sebeple en azından bir düzenleme getirilene kadar, tüm ilçemizi elini taşın altına koymaya davet ediyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.