DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Avcı ‘’ Açlık Sınırı 9 bin 415 TL , Emeğin Asgari Ücreti 8 bin 500 TL ‘’ 
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • Avcı ‘’ Açlık Sınırı 9 bin 415 TL , Emeğin Asgari Ücreti 8 bin 500 TL ‘’ 

Avcı ‘’ Açlık Sınırı 9 bin 415 TL , Emeğin Asgari Ücreti 8 bin 500 TL ‘’ 

ABONE OL
1 Mayıs 2023 12:30
Avcı ‘’ Açlık Sınırı 9 bin 415 TL , Emeğin Asgari Ücreti 8 bin 500 TL ‘’ 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında ‘’ Ülkemiz tarihinin emeğe ve emekçiye dönük en büyük sömürünün yaşatıldığı, iş cinayetlerinin katliam boyutuna vardığı bir dönemle ve bu katliamlara “kader” deyip geçen zihniyetle, açlık sınırının 9 bin 415 TL getirildiği, gıda enflasyonun üçhaneli rakamlara geldiği noktada emeğin asgari ücreti 8 bin 500 TL olduğu ve 20 yılda iş kazalarının yüzde 682 arttığı mevcut durumda 1 Mayıs’ı Emek ve Emekçi Bayramı olarak kutlamak mümkün mü? ‘’ diye sordu.

Avcı ‘’ Az Kaldı, Emeğin Hakkını Alacağı 1 Mayıs’lara ‘’ 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ‘’ Kirada oturan, iki çocuk okutan bir işçinin feryadının çınladığı son 1 Mayıs olacak, Halkın iktidarında bu feryat duyulacak ve emek hakkını alacak. ‘’ diyen Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, ‘’ Yok sayılan, susturulmak, güvencesiz, geleceksiz bir yaşama mahkum edilmek istenen emekçimizin, insanca bir yaşama kavuşması, emeğin, adaletin, hukukun, özgürlüğün, barışın ve demokrasinin bayrağını hep birlikte dalgalandırdığımız güzel günleri müjdelemek için mücadele veriyoruz. Emek hakkını alsın diye mücadele veriyoruz. Emekçi, alınteri soğumadan hakkı tastamam verilsin diye mücadele ediyoruz. Ve bu haklı mücadele kazanacak. ‘’ ifadelerinde bulundu.

Avcı, ‘’ Halkın İktidarında, sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında emek yeniden en yüce değer olacak. Daha uygar, laik, demokratik, hukukun üstün olduğu, hiç kimsenin farklılıkları nedeniyle ayrıştırılmadığı, huzurun, refahın, barışın hâkim olduğu bir Türkiye’yi bu dayanışma duygusuyla hep birlikte inşa edeceğiz. İnsan onuruna yaraşır iş ve ücret ile sendikal hakların gerçek anlamda güvence altına alındığı, hiç kimsenin yatağa aç girmediği, sağlığın ve eğitimin parasız olduğu, yandaşın değil halkın yararının esas alındığı bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Gün birlik, beraberlik, dayanışma günüdür. Soma ve Ermenek başta olmak üzere tüm emek şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü  CHP Polatlı İlçe Örgütü adına bu duygularla kutluyorum.’’ dedi. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.