DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
OLATLI BELEDİYESİ ÇÖLYAK HASTALARININ GLUTENSİZ GIDA İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYA DEVAM EDİYOR
  • Meydan Haber
  • Genel
  • OLATLI BELEDİYESİ ÇÖLYAK HASTALARININ GLUTENSİZ GIDA İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYA DEVAM EDİYOR

OLATLI BELEDİYESİ ÇÖLYAK HASTALARININ GLUTENSİZ GIDA İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYA DEVAM EDİYOR

ABONE OL
13 Haziran 2023 16:28
OLATLI BELEDİYESİ ÇÖLYAK HASTALARININ GLUTENSİZ GIDA İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYA DEVAM EDİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Belediyesi çölyak hastalarının glutensiz gıda ihtiyaçlarını karşılamaya, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın desteği ile hazırlanan glutensiz gıda ürünlerini her iki ayda bir çölyak hastası vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya tarafından çölyak hastası ailelere destek olmak amacıyla başlatılan anlamlı proje kapsamında özel olarak hazırlanan glutensiz gıda ürünleri düzenli olarak Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunan vatandaşlara teslim ediliyor.

BAŞKAN YILDIZKAYA SÖZÜNÜ TUTTU “GLUTENSİZ GIDALAR ARTIK İKİ AYDA BİR VATANDAŞLARLA BULUŞUYOR”

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’nde Hanımlar Konağı’nda çölyak hastası ailelerle ve çocuklarla bir araya gelen Başkan Yıldızkaya; yılda iki kez dağıtımı yapılan glutensiz gıda paketlerinin artık iki aylık periyodlarla dağıtılması yönünde vatandaşlara verdiği sözü yerine getirdi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunan vatandaşlar; Polatlı Belediyesi tarafından hazırlanan glutensiz gıda paketlerini geçtiğimiz hafta itibariyle teslim almaya başladı.

Çölyak hastası çocuklar için glutensiz atıştırmalıklar ve çikolatalar dahil olmak üzere; un, makarna, şehriye gibi glutensiz temel gıda maddelerinin bulunduğu paketler Polatlı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından yıl içerisinde toplam altı kez çölyak hastası ailelerle buluşturulacak. Çölyak hastalığı dolayısıyla kullanmak zorunda oldukları ithal glutensiz ürünlerin market raflarındaki pahalılığından şikayet eden vatandaşlar kendileri için yapılan anlamlı hizmet dolayısıyla Başkan Yıldızkaya’ya teşekkür ediyorlar. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Glutensiz gıda desteğinden yararlanmak isteyen tüm çölyak hastalarımızın 0312 622 06 06 numarası üzerinden bizlere ulaşmalarını rica ediyoruz.” Cümlelerine yer verildi.

ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR ?

Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Genellikle 1 yaşından sonra gluten içeren besinlerin tüketilmeye başlanması ile birlikte ilk belirtiler ortaya çıkar. Başlangıçta bulantı, kusma, ishal, halsizlik gibi belirtiler görülür. İlerleyen dönemlerde ise anemi, cilt döküntüleri gibi farklı belirtiler eklenir. Tedavisi gluten içeren besinlerin tüketilmemesidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.